luni, 24 iunie, 2024

A apărut pilula contraceptivă pentru bărbați. Ce efect are?

Cercetătorii lucrează la pilula contraceptivă pentru bărbați. Cercetătorii au testat cu succes o nouă modalitate de contracepție care pare să dea roade și are mai puține efecte nedorite decât echivalentul celor folosite de femei.

De curând, dr. Irina Cațighera, explica că sunt mai multe metode naturale de contracepție pentru cei care nu doresc să apeleze la ajutorul medicamentelor.

Pilula contraceptivă pentru bărbați testată cu succes în SUA

Cercetătorii americani au arătat că au testat cu succes pilula contraceptivă pentru bărbați. Oameni ide știință au făcut deja primele teste, iar rezultatele au fost considerate de succes. În aceste momente există mai multe variante pentru cuplurile care nu îşi doresc copii, iar în curând ar putea să mai apară o metodă care, testată pe șoareci, a dat un randament bun.

Diferența dintre pilulele pentru bărbați și cele pentru femei este cea că pilula bărbătească nu conține hormoni, afirmă cercetătorii.

În ceea ce privește datele tehnice, cercetătorii de la Weill Medical College au precizat faptul că pilula îşi face efectul la aproximativ 30 de minute de la administrare. Efectul constă în împiedicarea spermatoizilor de a înota. Testele pe șoareci au arătat că efectul a durat aproximatv două ore jumătate, iar acest a dispărut complet din organism la 24 de ore. Studiul a fost publicat marți, 14 februarie, iar oamenii de știință au arătat că medicamentul inhibă adenilil ciclaza solubilă (o enzime esențială pentru dezvoltarea spermatozoizilor).

Spermatozoizii șoarecilor nu s-au mai dezvoltat

Oamenii de știință au administrat pilula contraceptivă pentru bărbați la șoareci, într-o serie teste. Aceștia au observat faptul că aproximativ jumătate de oră, spermatozoizii șoarecilor nu s-au mai mișcat și nici nu s-au mai dezvoltat. Rezultatul a fost o infertilitate temporară:

„Această strategie inovatoare, la cerere, non-hormonală, reprezintă un concept netestat anterior în contracepţie, care are potenţialul de a oferi egalitate între sexe şi, ca şi apariţia contraceptivelor orale pentru femei, revoluţionează planificarea familială”, a spus unul dintre oamenii de știință.

În acest moment, la nivel mondial, sunt cunoscute doar două motalități eficiente pentru contracepție care sunt destinate bărbaților. Vorbim despre operația de vasectomie dar și utilizarea prezervativului. Oamenii de știință au arătat că pilulele de contracepție sunt mai convenabile pentru că au efecte secundare mai puține

” Pe lângă faptul că sunt mai convenabile, terapiile care acţionează în mod acut sunt mai puţin susceptibile de a provoca efecte secundare nedorite comparativ cu tratamentele cronice”, au mai spus cercetătorii.

La nivel mondial există un procent ridicat de femei care rămân însărcinate fără să-și dorească cu adevărat acest lucru. În cele mai multe cazuri, femeile refuză să ia contraceptive pentru că aceste pastile le afectează din punct de vedere hormonal, iar bărbații refuză să se protejeze prin utilizarea prezervativului. Medicii explică faptul că, în mod ideal, prezervativul ajută, pe lângă evitarea unei sarcini, și la evitarea transmiterii unei boli venerice. Așadar, vom vedea evoluția pastilelor contraceptive pentru bărbați. Dacă testele vor fi finalizate cu succes, atunci la nivel mondial s-ar produce o transformare serioasă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite