luni, 24 iunie, 2024

A incurcat bătrânul destinația? Rușii l-au protejat pe Joe Biden?

Toată presa națională și internațională a luat foc când Joe Biden a efectuat o vizită surprinză la Kiev. Lumea s-a grăbit să-l picteze pe președintele SUA ca în filmele din Hollywood. Dacă trăiam în vremurile apuse, multe poeme s-ar fi scris despre vitejia și faptele de ”arme” ale președintelui american. Dar totuși, cât de surpriză a fost vizita lui Joe Biden în Ucraina?

Începem prin a spune că o vizită la un asemenea nivel, intr-o zonă de conflict, nu se face pur și simplu. Sunt protocoale de securitate draconice, nu există o surpriză, nu e ca și cum te afli în mașină/avion și îi spui șoferului/pilotului, să vireze la stânga și nu la dreapta.

Acest lucru a spus și jurnalistul Julian Borger (The Guardian) care a explicat, citând oficiali de la Casa Albă, că vizita lui Joe Biden a fost anunțată la Kremlin chiar cu câteva ore înainte. Asta ne face să credem că, nu numai că rușii știau că Biden bine în Ucraina, ci au luat și toate măsurile de siguranță pentru a nu se întâmpla un incident ce ar fi însemnat un Al Treilea Război Mondial.

Joe Biden avea nevoie de o asemenea vizită?

Răspunsul este unul simplu: DA! De ce? Păi într-o perioadă în care în Ucraina apar numeroase anchete despre modul corupt în care s-au cheltuit o parte dintre banii luați din SUA, Joe Biden încearcă să dea o lovitură de imagine pentru electoratul său care pare să fie tot mai distant. În fond, în SUA, atât senatorii republicani cât și cei democrați (din propriul partid al președintelui) au început să-și arate frustrarea asupra sumelor enorme pe care contribuabilii americani le dau către Ucraina.

Rușii aveau nevoie de vizita lui Joe Biden?

Paradoxal, dar DA! De ce? Este foarte simplu. Propaganda de la Kremlin a afirmat incă de la început că Rusia nu duce un război cu Ucraina ci cu tot Occidentul. Ori vizita liderului Occidentului în Ucraina le întărește premisa. E un fel de a spune: Uite, am avut dreptate! Occidentul se luptă cu noi!

Câștigă ceva Ucraina din vizita lui Joe Biden?

Cel mai probabil NU! Ucrainienii tot mor într-un număr mare, războiul pare să fie în impas! Pacea este departe de a se produce.

Acestea fiind spuse, este tot mai clar că nimeni nu dorește pacea în Ucraina. Costurile umane sunt uriașe. Milioane de oameni sunt strămutați din casele lor, alte mii au murit deja.

Bonus: Vă imaginați că rușii și-au luat absolut toate măsurile de siguranță pentru a nu se produce vreun incident? Ar fi fost un coșmar de neimaginat dacă s-ar fi produs un incident la vizita lui Joe Biden. Deci putem spune, păstrând proporțiile că și rușii l-au protejat pe Joe Biden în Ucraina.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite