miercuri, 22 martie, 2023

A primit 340.000 de euro în cont! A fost confundat cu un fotbalist celebru

Publicat:

Echipa braziliană Flamengo a făcut o greșeală mai rar întâlnită punând suma 340.000 de euro în contul lui João Victor Gomes da Silva. Bărbatul a fost confundat cu un fotbalist celebru, Joao Gomes, care a fost transferat anul trecut la formația de primă ligă engleză Wolverhampton Wanderers. Cel care s-a trezit cu banii în cont, peste noapte, are doar 19 ani, ș ieste jucător de baschet.

A fost confundat cu un fotbalist celebru și a primit o groază de bani în cont

Jucătorul de baschet João Victor Gomes da Silva, care a evoluat la Flamengo până în anul 2020, s-a trezit, peste noapte, în cont cu suma 340.000 de euro. Banii au fost transferați din greșeală de către clubul brazilian, care l-a confundat pe baschetbalist cu celebrul fotbalist Joao Gomes.

Mijlocașul formației Wolverhampton Wanderers s-a transferat la clubul din prima ligă engleză în timpul ferestrei de transfer din ianuarie de la Flamengo. Acesta a semnat  un contract de 15 milioane de lire sterline pentru o perioadă de cinci ani și jumătate.

În urma înțelegerii încheiate între cele două cluburi, Joao Gomes urma să primească din partea grupării braziliene o taxă de aproximativ 306.000 de lire sterline pentru drepturile sale economice.

Potrivit publicației braziliană Globo, banii au fost puși, din greșeală, de către reprezentanții clubului Flamengo în contul unui fost jucător de baschet ce a jucat pentru echipa braziliană.

Baschetbalistul João Victor Gomes da Silva a povestit cum a reacționat în momentul în care a văzut că are o sumă mare de bani în cont. Acesta a spus pentru presa braziliană că s-a speriat când a auzit despre tranzacție.

„Nu am știut absolut nimic, călătoream cu nașa mea. Când am ajuns la ea acasă, mama mi-a trimis un mesaj pentru a întreba despre niște bani trimiși. M-am speriat atunci. Chiar mi-a fost frică pentru că până atunci nu știam de unde sunt banii. Pe moment, am crezut că cineva a greșit depozitul sau așa ceva. Nașul meu a mai spus că trebuie să fiu atent pentru că cineva ar putea folosi contul meu pentru a spăla bani“, a explicat cum a trăit situația João Victor Gomes da Silva.

A fost nevoie de o decizie a instanței

Presa braziliană notează că gruparea braziliană a realizat greșeala făcută de-abia după trei zile. Oficialii formației Flamengo au contactat Tribunalul Federal din Rio De Janeiro, care a blocat depozitul, recunoscând că banii nu îi aparțin baschetbalistului.

„Se pare, la prima vedere, că a existat o eroare gravă din partea Clube de Regatas do Flamengo în transferul unei sume mari de bani către sportivul João Victor Gomes da Silva «João Gomes», persoană diferită, omonimă. Beneficiarul era de fapt altă persoană, cu o altă înscriere în Înregistrarea Contribuabililor Persoane fizice. Prin urmare, drept corolar logic, hotărâm obligația de a restitui suma depusă din greșeală, în protecția bunei-credințe obiective și pentru a evita îmbogățirea fără justă cauză“, au precizat magistrații, potrivit Sports Witness.

Jucătorul de baschet João Victor Gomes da Silva, care joacă acum ligile de amatori din Brazilia, a fost confundat cu un fotbalist celebru. Este vorba despre mijlocașul lui Wolves, Joao Gomes, care a avut deja trei apariții de când s-a alăturat echipei Premier League.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite