luni, 16 iunie, 2025

Aici scapă de caniculă: Unde se răcoresc turiștii la doar 8 grade Celsius

Odată cu temperaturile caniculare din această vară, lumea încearcă să găsească metode prin care ar putea scăpa de caniculă, fie și pentru puțin timp. Ocna Sibiului poate fi o variantă demnă de luat în seamă dintre staţiunile din România ideale pentru a scăpa de caniculă. Orășelul, denumit și “Litoralul Ardealului” este amplasat la 17 kilometri distanță de Sibiu. Stațiunea permanentă dispune de 12 lacuri cu apă sărată şi nămol, recunoscute pentru efectele sale terapeutice la nivel mondial. Iar dacă această destinație este prea îndepărtată de voi, mai există o locație perfectă pentru o gura de aer în zilele cu temperaturi extreme. În Peștera din Valea Cetății sunt în permanență doar 8-10 grade Celsius. Acest obiectiv turistic din județul Brașov este un loc perfect pentru refugiu în perioadele cu temperaturi atmosferice atât de ridicate încât devin greu de suportat.

Care sunt staţiunile din România ideale pentru a scăpa de caniculă

Mulți turiști care au fugit de caniculă şi s-au refugiat la Ocna, spun că se reîntorc în fiecare an în stațiune, pentru o cură terapeutică făcută cu apă sărată şi nămol, care este miraculoasă pentru organism.

„Este foarte bine! Am probleme de spate, am hernie de disc, vreau să-l încerc şi sper să-mi facă bine!”, spune o tânără turistă, care a venit pentru prima dată la unul dintre lacuri.

Sunt puțin vizitatori care să nu se fi dat cel puţin odată cu nămol.

„Avem un produs pe care nu-l are multă lume în România. Avem apă sărată, avem nămol, pe lângă asta avem şi baldachine, zonă de umbră, duşuri calde”, spune cu mândrie Ionuţ Costea, administrator Lacuri Ocna Sibiului.

Cele 12 lacuri din Ocna Sibiului sunt un miracol aflat între munți, un loc unde se îmbină frumusețea mării cu minunile terapiei naturale cu sare și nămol.

„Chiar dacă nu ştiu să înot e o apă care mă ţine la suprafaţă şi atunci sunt în siguranţă!”, a spus entuziasmată o vârstnică.

Mulți vin și de la distanțe mari pentru efectele nămolului de aici.

„Venim de la 80 de km pentru nămolul ăsta”, a împărtășit un bărbat.

Biletul de intrare la lacurile cu nămol are prețul de 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.

Valea Cetăţii, un alt refugiu în zilele toride

Peștera Valea Cetății (Fundata) este situată la 825 m altitudine, pe șoseaua Valea Cetății spre Poiana Brașov.

“Pe zilele acestea caniculare, lumea e foarte încântată, e răcoare în peşteră faţă de afară“, este de părere Cristian Cobuz, ghid.

Aceasta a fost declarată, în anul 2000, „zonă naturală protejată de interes național și monument al naturii“. Peştera Fundata se află în masivul Postăvarul, la distanță de aproximativ 3 kilometri de stațiunea Râșnov.

Pentru a vizita peștera este bine să ne luăm cu noi haine adecvate cu temperatura din interiorul acesteia, care este în jurul valorii de 8-10 grade Celsius.

“Este pentru prima oară când o vizităm şi ne-am făcut o mare plăcere. E o relaxare pentru noi”, a spus un turist mulțumit.

Turul peșterii durează aproximativ 30 de minute, şi costă 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii sub 14 ani.

Staţiunile din România ideale pentru a scăpa de caniculă sunt Ocna Sibiului și Peștera Valea Cetății (Fundata).

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite