duminică, 14 iulie, 2024

Alexia, fetița cu mâinile amputate și replantate, a dansat pentru prima oară – VIDEO

Alexia, fetița cui mâinile amputate și replantate poate să se simtă din nou normală. Aceasta a dansat recent alături cu colegii de trupă, iar filmulețul publicat pe o rețea de socializare a fost apreciat de sute de persoane.

Vă aducem aminte faptul că Alexia, datorită efortului supraomenesc al medicului Sidonia Susanu, a avut ambele mâini replantate după ce, ca urmare a unui accident rutier, le pierduse.

Alexia, fetița cu mâinile replantate, a dansat pentru prima oară

Într-un filmuleț publicat pe o rețea de socializare Alexia, fetița cu mâinile replantate, a dansat pentru prima oară de la accidentul rutier care a dus la amputarea mâinilor. Așadar, alături de colegii de la Școala de Dans G-Power care au organizat o coregrafie, Alexia a apărut cu zâmbetul pe buze şi plină de viață. Acest lucru a fost punctat și de pagina de Facebook a trupei de dans:

“Dânsul nu are limite, dansul e medicament pentru suflet. Mulţumim Alexia pentru surpriză. Zâmbitoare şi plină de viaţă cum te ştim”, este postarea care însoţeşte filmul .

Tatăl Alexiei a dat share la postare spunând că toți ar trebui să învețe de la Alexia și să îi preia modelul de putere:

” Ar trebui cu toţii să învăţăm de la tine cum să facem toţi, totul mai bine, pentru că tu tot ce faci, faci pentru că aşa simţi, iar ce simţi şi cum simţi tu să faci tot ce faci, pentru noi ar trebui să fie povaţă. Ai o putere mult peste a noastră. Eşti o luptătoare aşa cum nu credeam că există. Te iubim mai mult decât putem noi să ştim”, a scris tatăl Alexiei.

Procesul de recuperare este unul anevoios. Alexia, potrivit medicilor, își va putea folosi din nou brațele, după recuperare.

Sidonia Susanu, medicul care i-a replantat mâinile Alexiei

Sidonia Susanu, medic la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” a fost salvatorul micuței Alexia. Aceasta a stat ore întregi în operație, iar rezultatul a fost unul uimitor. Concret, Alexia și-a recăpătat mâinile și poate spune că viața ei va fi una aproape normală. La acea dată, medicul a oferit câteva informații despre modul în care a ajuns copilul în unitatea medicală și cum a decurs operația:

„ Intervenția chirurgicală până în acest moment putem spune că a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt devascularizat, fetița este detubată, respiră singură, sperăm într-o evoluție bună a copilului. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept, dar noi suntem convinși că evoluția ulterioară va fi cu reluarea funcționalității ambelor membre superioare în proporție de aproximativ 85%. Va avea nevoie de un program susținut de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie, dar faptul că s-a putut interveni foarte repede și s-a putut revasculariza foarte repede, cât și vârsta foarte tânără a pacientei, ne încurajează să sperăm că evoluția va fi foarte bună. (…) explica medicul Sidonia Susanu, conform bzi.ro.

Așadar, Alexia poate să danseze din nou și să se bucure de viață grație unor medici care pur și simplu au făcut minuni.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite