joi, 11 iulie, 2024

Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei

Începând de astăzi, 14 iunie 2024, începe procesul de distribuire a celor 250 de lei pentru românii care dețin carduri de alimente. Sumele vor fi distribuite până pe 29 iunie pentru a se evita suprapunerea cu alte beneficii sociale.

Cardurile de alimente ale românilor vor fi alimentate cu 250 de lei

La 2.537.758 de carduri sociale active începe de astăzi alimentarea cu suma de 250 de lei. Aproximativ 3 milioane de români beneficiază de cardurile de alimente, așteptând luna aceasta cea de a treia tranșă de pe acest an.

Banii de pe cardurile alimentare pot fi utilizate în mod exclusiv pentru alimente și mese calde, fiind interzisă utilizarea lor pentru produse precum alcool și țigări. De asemenea, aceste sume nu sunt impozitate și nu contribuie la calculul contribuțiilor de asigurări sociale sau de sănătate, deci nu pot fi supuse executării silite.

Categoriile de persoane care beneficiază de cardurile de alimente sunt: copii şi adulți cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei, familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere (veniturile lunare realizate pe membru de familie trebuie să fie mai mici sau egale 675 de lei), familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, persoanele  încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu (venituri lunare proprii realizate trebuie să fie mai mici sau egale cu 2.000 de lei), familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 de lei, familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei.

Majorarea pragului de venit

Guvernul a decis majorarea pragului de venit până la 2.000 de lei lunar pentru acordarea tichetelor sociale, acest lucru permițând mai multor români de a beneficia de aceste carduri. Acesta este un efort semnificativ pentru a sprijini populația vulnerabilă în contextul dificil al economiei actuale.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a subliniat importanța acestui sprijin în contextul creșterii generale ale costurilor de trai.

Procesul de distribuire a banilor se realizează prin intermediul unui soft gestionat de cele trei companii emitente de carduri de alimente, indiferent de ordine alfabetică sau județul de reședință. Fiecare beneficiar poate folosi suma primită în termen de 12 luni de la data alimentării cardului. Acesta este valabil exclusiv pe teritoriul României.

În contextul economiei actuale, cardurile de alimente reprezintă un real sprijin pentru cei cu venituri mici. Acest program vine în ajutorul lor, pentru cheltuielile zilnice. Următoarea tranșă va intra în luna august.

Pentru cei care întâmpină dificultăți în primirea banilor pe cardurile de alimente conform termenului stabilit, se recomandă contactarea numerelor de telefon de consultanță puse la dispoziție de către autorități.

De astăzi, românii pot aștepta alimentarea cardurilor de alimente cu cei 250 de lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.