vineri, 14 iunie, 2024

Aurel Tudorache, maseur terapeut, despre masaj și terapiile complementare care combat stresul: „Sunt niște puncte în corpul nostru care, doar dacă le atingem, ne relaxează” – VIDEO

Aurel Tudorache, maseur terapeut și Director Regional al Asociației de Masaj și Terapii Complementare, a vorbit în emisiunea BZI LIVE despre masaj și despre terapiile complementare la care putem apela, pentru a combate stresul și pentru a ne tonifia corpul.

Masajul nu înseamnă doar relaxare, ci este mai mult decât atât. Reprezintă un mod simplu și eficient de îmbunătățire a sănătății fizice și mentale, deoarece contribuie la eliberarea de hormoni, cum sunt endorfinele și encefalinele, care diminuează anxietatea, stresul și durerea. Mai mult decât atât, masajul reduce hormonii stresului, fapt ce ajută la reducerea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, favorizează o respirație calmă și relaxează mușchii. Cu alte cuvinte, masajul ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin către mușchi, țesut conjunctiv și ganglioni limfatici, oferind numeroase beneficii întregului organism.

Aurel Tudorache, despre masaj și terapiile complementare care combat stresul: „Stresul ne îmbolnăvește”

Aurel Tudorache a subliniat că stresul este boala secolului XXI, care determină apariția dezechilibrelor atât la nivel fizic, cât și la nivel mental. Astfel, stresul ne îmbolnăvește, începând de la ficat, splină, rinichi și continuând cu celelalte organe ale corpului.

„Stresul este boala secolului XXI, iar stresul ne face să ne dezechilibrăm și corp, minte și spirit. Stresul ne îmbolnăvește, începând de la ficat, splină, rinichi, tot. Stresul ne face să fim foarte irascibili, avem o stare de disconfort permanent, iar mușchii, simțind stresul, se contractă. Pentru că noi, în general, corpul uman este o mașinărie foarte deșteaptă și atunci ne dă niște semnale. Plecând de la centrii nervoși și nervul sciatic în jos, fiind zona cervicală, care se duce pe marele trapez în spate, pe cervicală, lombar, atunci și poziția noastră corporală de zi cu zi influențează foarte bine umerii, omoplații și zona cervicală. Și atunci avem durerile cervicale care sunt mai frecvente.”, a declarat Aurel Tudorache, pentru BZI LIVE.

Aurel Tudorache: „Dacă noi am face o dată pe lună un masaj de relaxare, am fi mai relaxați”

Potrivit Directorului Regional al Asociației de Masaj și Terapii Complementare, prevenția este cea mai bună. Acesta este de părere că dacă am face o dată pe lună un masaj de relaxare, am fi mai relaxați. În acest fel, limfa se curăță, iar toxinele din corp sunt eliberate, centrii nervoși se relaxează și tonusul muscular devine mult mai ferm.

„Prevenția este cea mai bună. Adică în loc să nu avem probleme să ne ducem la un cardiolog, să avem probleme cu inimioara, mai degrabă facem sport. Atunci și cu masajul este la fel. Dacă noi am face o dată pe lună un masaj de relaxare, doar de relaxare, am fi mai relaxați. Masajul de relaxare face fără efort un drenaj limfatic, care curăță limfa și atunci noi eliberăm toxinele din corp, ne relaxează centrii nervoși, ne dă un tonus muscular mult mai ferm și mai eficient.”, a precizat Aurel Tudorache.

Aurel Tudorache a dezvăluit că, în corpul nostru, există niște puncte cheie, pe care, doar dacă le atingem ne relaxăm. Astfel de puncte se regăsesc în orice zonă, în cea a spatelui fiind peste 36.

„Sunt niște puncte în corpul nostru care, doar dacă le atingem, se relaxează. În zona spatelui, mai ales, sunt peste 36. La picioare, la fel. Stăm pe tocuri, stăm într-o poziție ciudată, stăm tot timpul în picioare. Nu aș indica masajul de relaxare, aș indica swedish massage, pentru că el, dintre toate stilurile de masaj, are toate tehnicile și tot ce înseamnă masajul terapeutic. Este între masajul de relaxare și masajul terapeutic.”, a mai spus Aurel Tudorache, maseur terapeut și Director Regional al Asociației de Masaj și Terapii Complementare, în emisiunea BZI LIVE.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.