Viitoarele mămici se pot speria atunci când bebele este agitat în burtică înainte de naștere. Activitatea bebelușului în uter este un semn cheie al vieții sale. Este foarte bine când bebelușul se mișcă și împinge pe tot parcursul sarcinii. Frecvența și natura acestor mișcări variază în mod constant, de la împingeri foarte palpabile la mișcări abia perceptibile.
Sfârșitul celui de-al treilea trimestru, 38-40 de săptămâni de sarcină, este perioada în care bebelușul încetinește un pic, se calmează și începe să se pregătească pentru naștere. În cazul în care bebele este mai activ, nu trebuie să vă panicați. La începutul celui de-al treilea trimestru de sarcină, bebelușul este foarte activ, acesta se rostogolește și împinge în mod constant, amintindu-i mamei de prezența sa. În unele cazuri, în apropiere de naștere, lichidul amniotic devine din ce în ce mai restrictiv. Astfel, comportamentul unor bebeluși se schimbă considerabil. Acesta poate devine mai calm și doar din când în când se face remarcat prin împingeri puternice, dar încrezătoare. Acest lucru nu se datorează doar lipsei de spațiu, ci și faptului că bebelușul începe să se pregătească pentru prima sa întâlnire cu lumea exterioară.
Bebe agitat în burtică înainte de naștere. Cum trebuie să stea copilul în timpul travaliului
În timpul ultimei etape a sarcinii, copilul devine liniștit. Această condiție este complet normală. Cu toate acestea, dinamica activității sale ar trebui monitorizată. Dacă bebelușul este prea liniștit, sau invers, se mișcă prea mult, poate fi un motiv de îngrijorare.
În mod normal, numărul de mișcări zilnice ale bebelușului este de aproximativ 10-12 mișcări timp de 6 ore. Adică de 1-2 ori pe oră. Dacă vi se pare că este prea frecvent, nu vă faceți griji. Aceste mișcări au și numeroase avantaje. Principalul constă în faptul că puteți simți mai bine copilul și îi puteți înțelege plângerile și nemulțumirile.
Pregătindu-se să vină pe lume, bebelușul își adună forțele și ia o poziție de start, în josul abdomenului. Atunci când nu există nici o problemă, bebelușul își întoarce capul în jos. Aceasta este considerată poziția corectă pentru făt înainte de travaliu. Această poziție este cheia unei nașteri normale și ușoare. Dar, nu trebuie să uiți de faptul că destul de des, bebelușul adoptă alte poziții care sunt mai puțin confortabile pentru mamă și pentru el însuși. Din această cauză acesta poate avea un comportament destul de activ.
Poziția pelviană și oblică. Când este necesară cezariana
Există cazuri în care bebelușul se așază în poziție verticală, cu fundul în jos. Această poziție nu implică neapărat cezariana. Trebuie să știi că și atunci când bebele se află în această poziție este posibilă o naștere naturală. Totul depinde de indicatorii individuali ai sarcinii. Medicina modernă recomandă ca nașterea naturală în cazul acestei poziții să se efectueze doar în cazul fetelor. Se crede că băieții resimt o presiune prea mare asupra organelor genitale în timpul nașterii.
Pentru o naștere naturală sigură, fătul trebuie să se afle în poziție verticală. Dar, uneori, se află într-o poziție ușor oblică în raport cu podeaua pelviană. De cele mai multe ori, copilul se va alinia singur în timpul travaliului și se va naște în siguranță. Când acest lucru nu se întâmplă, medicii recomandă o intervenție.
Un bebe poate fi agitat în burtică înainte de naștere atunci când se află într-o poziție transversală. Această poziție este rară. În plus, un făt mare nu ia această poziție, deoarece este incomodă. Dar bebelușii mici o pot lua. Ei au suficient spațiu în uter, așa că se răsucesc cum vor. De asemenea, trebuie să știi că de obicei bebelușii de dimensiune mică sunt cei mai activi. Acesta este probabil singurul caz în care medicii și obstetricienii sunt în unanimitate în favoarea operației cezariene.