vineri, 14 iunie, 2024

Bebeluș găsit mort într-o pungă de plastic! Polițiștii încearcă să afle cauza morții

Un bebeluș a fost găsit mort într-o pungă de plastic în Dolj. Polițiștii investighează cauza decesului, mama acestuia fiind principalul suspect. Mama minoră și-a pus pruncul, în vârstă de doar 7 luni, într-o pungă de plastic și l-a ascuns într-o zonă cu vegetație deasă din apropierea casei, într-un tufiș din spatele WC-ului și l-a acoperit cu o tablă.

Bebeluș găsit mort într-o pungă de plastic!

Tânără mamă, în vârstă de 15 ani, a declarat la audieri că a recurs la acest gest necugetat din teama de a nu fi acuzată de uciderea acestuia, după ce a realizat că bebelușul nu mai respira. Astfel că, atunci când a realizat că bebelușul nu mai are suflare, a decis să îl facă pierdut. L-a pus într-o pungă de plastic şi l-a ascuns în apropierea casei, într-un tufiș. Apoi, şi-a anunțat rudele că nu își mai găsește bebelușul.

„În spatele acestui WC. Era tabla asta băgată peste el, acolo, înspre mărăcini”, a spus Florin Bălteanu, unchiul fetei.

Ana Maria Nicola, verișoara fetei, s-a arătat șocată de gestul mamei.

„L-a crescut opt luni și după opt luni, să îl bagi în pungă și să-l arunci după WC? Asta nu e mamă!”, a menționat Ana Maria Nicola.

Tatăl copilului muncește în străinătate, astfel că fata s-a mutat cu traiul la socrii ei.

După ce le-a spus rudelor că bebelușul e de negăsit, socrii au anunțat imediat poliția.

„Am auzit țipete aici, în curte, că nu găsește copilul. În momentul ăla, băiatul s-a alarmat, socrul ei pe considerentul că cineva l-a luat, la șapte luni nu iasă cineva de-a bușilea afară. Ne-a dus pe pista că vezi, doamne, l-ar fi răpit”, a adăugat unchiul fetei.

Ce a dezvăluit necropsia

Criminaliștii s-au deplasat în scurt timp la locul faptei pentru a efectua cercetări. Căutările au durat câteva ore, trupul neînsuflețit al celui mic fiind găsit în locul precizat mai sus.

Cadavrul a fost dus la morgă, acolo unde, după necropsie, legiștii au constatat că moartea a fost una de natură patologică și neviolentă. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările continuă, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs tragedia.

Conform necropsiei, pruncul ar fi decedat din cauza unei pneumonii netratate.

Rudele fetei au mărturisit că în primele luni de viață, bebelușul a fost dus în Germania unde a fost internat din cauza unei răceli puternice de care suferea, apoi a fost adus în țară și internat la un spital din Craiova. Dar că, după aceea, copilul nu a mai dat semne de boală.

„La Craiova a fost internată cu el, la Craiova când a venit din Germania. De acolo, doamnă, a venit răcit. Da, că era frig, a zis că a stat și acolo în spital. A venit în România. Nu zăcea la pat, nu tușea, nu era răcit”, a menționat Ramona Marin, soacra fetei.

Tânăra mamă a fost luată de părinți, din casa socrilor. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Cazul a intrat în atenția Direcției pentru Protecția Copilului.

„În dimineața de 17 mai a.c., ora 05:35, polițiști din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Segarcea au fost sesizați de un bărbat, din comuna Sălcuța, cu privire la faptul că nepotul său, în vârstă de 7 luni, a dispărut din casă. La fața locului s-a deplasat un colectiv de polițiști care au constatat că apelantul locuiește în aceeași casă cu nora să, o minoră de 15 ani, din județul Mehedinți, care le-a declarat polițiștilor că nu-l mai găsește pe fiul său de 7 luni. Întrucât au existat suspiciuni cu privire la cele declarate de mamă, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Segarcea, Serviciului de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, au fost efectuate căutări în proximitatea locuinței, iar, în cursul zilei de 17 mai, cadavrul minorului a fost găsit într-o zonă cu vegetație deasă, fiind pus într-o pungă de plastic. Cadavrul copilului a fost transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei, rezultatul fiind că moartea a fost patologică și neviolentă”, au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

În cazul bebelușului găsit mort într-o pungă de plastic, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt în curs de desfășurare pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite