marți, 16 aprilie, 2024

Bicarbonat de sodiu pentru rinichi. Soluția este un medicament sau un pericol pentru persoanele care suferă de urolitiaza?

Cercetătorii au demonstrat că folosirea de bicarbonat de sodiu este bun pentru rinichi. Această pulbere cristalină albă cu un gust distinct de sare a fost produsă pentru prima dată în mod artificial de chimistul francez Leblanc la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Astăzi, nu ne putem imagina viața de zi cu zi fără bicarbonat de sodiu. Acest produs este la fel de util pentru gătit, pentru uz casnic cât și pentru sănătate.

Datorită versatilității sale, există numeroase aplicații pentru el. Apropo de sănătate. Bicarbonatul de sodiu este esențial pentru corpul uman. Acesta neutralizează acizii acumulați și reface rezervele alcaline ale organismului, menținând astfel echilibrul normal acid-alcalin și prevenind acidoza. De exemplu, bicarbonatul de sodiu dizolvat în lapte este un excelent antitusiv, deoarece facilitează detoxifierea flegmei. O soluție simplă de bicarbonat de sodiu pusă în nas poate ajuta să facă față unei sinuzite. Gargara în gât cu bicarbonat de sodiu diluat în apă este o modalitate excelentă de a ameliora durerea și inflamația.

Bicarbonat de sodiu pentru rinichi. Cercetările realizate de experți

Potrivit unor studii recente realizate de medici din Marea Britanie, bicarbonatul de sodiu poate oferi o ușurare semnificativă pacienților care suferă de insuficiență renală, chiar și în formele sale cele mai severe. Prin neutralizarea excesului de acizi, bicarbonatul de sodiu face ca urina să fie alcalină, ceea ce facilitează funcționarea rinichilor, economisește acidul glutamic și previne depunerea de pietre la rinichi.

A fost selectat un grup de 134 de pacienți de la Royal London Hospital, care au luat puțin sifon o dată pe zi, timp de un an, alături de medicația obișnuită. După un an, analizele lor au fost comparate cu cele ale persoanelor care nu au luat parte la studiu.

Rezultatele au fost uimitoare. Starea rinichilor subiecților a fost mult mai bună și semnificativ diferită față de cea de bază. S-a constatat, de asemenea, că până și pacienții care au avut nevoie de dializă, un proces mecanic de eliminare a produselor de descompunere cu ajutorul unui aparat care îndeplinește parțial funcția rinichilor, s-au recuperat.

Cine nu ar trebui să administreze soluția? Ce se întâmplă cu corpul uman dacă se administrează bicarbonat de sodiu în mod regulat?

Rezultatele studiului realizat de profesorul Magdi Yacoub, publicat în Journal of the American Society of Nephrology, au dovedit că bicarbonatul de sodiu este un medicament puternic pentru tratarea și restabilirea funcției renale în cazul insuficienței renale. Dar medicul precizează că doza de bicarbonat de sodiu trebuie selectată strict individual, sub supravegherea unui specialist.

Contraindicațiile pentru consumul de bicarbonat de sodiu includ ulcerul gastric și duodenal, diabetul, bolile gastrointestinale, sarcina și alăptarea. Atunci când este bicarbonatul de sodiu este luat în mod regulat, acesta poate afecta sistemul nervos, concentrarea și poate reduce durerile de cap. În plus, bicarbonatul de sodiu este un excelent antiseptic și antiinflamator și poate contribui la creșterea imunității și, de exemplu, la reducerea durerilor de gât dacă sunteți deja bolnav.

Din moment ce cunoști cât de bun este bicarbonatul de sodiu pentru rinichi este bine să știi și pentru ce organe acesta este periculos. Primul care este afectat de bicarbonatul de sodiu este esofagul, care în mod normal are un mediu alcalin. Nu este neobișnuit ca cei care ingerează bicarbonat de sodiu să sufere de candidoză, deoarece alcalinizarea constantă a esofagului este o cale directă pentru dezvoltarea ciupercilor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite