joi, 23 mai, 2024

Botezul lui Gheorghe Dincă filmat! Ce a zis criminalul de la Caracal – VIDEO

Botezul lui Gheorghe Dincă din pușcărie a fost filmat, iar criminalul din Caracal a ținut un discurs despre cum el l-a descoperit pe Dumnezeu.

Vă aducem aminte faptul că Gheorghe Dincă s-a pocăit de curând, iar botezul a avut loc în pușcărie unde este condamnat pentru uciderea celor două fete.

Botezul lui Gheorghe Dincă a fost filmat, iar criminalul a ținut un discurs

Alături de păstori și de mai multe persoane, Gheorghe Dincă a fost botezat în altă religie. Criminalul de la Caracal a ales să renunțe la ortodoxie pentru a se pocăi. Filmulețul a ajuns viral pe rețelele de socializare, iar criminalul a ținut și un mic discurs pe care îl vom reda în rândurile care urmează:

” Frate Gheorghe Dincă, de astăzi sunteți fratele nostru. Credeți că există Dumnezeu? ” a început discursul pastorul.

Gheorghe Dincă i-a răspuns spunând că el crede că există Dumnezeu:

” Da, există Dumnezeu. Cred că Iisus Hristos este fiul Lui Dumnezeu. Cred că domnul Iisus Hristos a murit pe cruce pentru a-mi ierta și păcatele mele. Da, cred că mi-a iertat păcatele.” a explicat criminalul.

Ulterior, pastorul a explicat că trebuie să le dea tuturor posibilitatea de a spune de ce s-au îmbrăcat în haine albe și de ce Dumnezeu le-a schimbat viața:

” Mă numesc Gheorghe Dincă, am 69 de ani împliniți, peste aproape 3 luni de zile împlinesc 70. Vă urez tuturor multă sănătate, vă mulțumesc din suflet că mi-ați acordat această șansă de a participa și de a fi lângă noi la decizia de a ne boteza. Eu am ajuns să iau această decizie, și această decizie am luat-o singur. Am citit această carte pe care o respect foarte mult (n. red. biblia) pe care mi-a înmânat-o domnul Lupu Viorel și așa am ajuns la decizia de a mă boteza și de a recunoaște greșelile ce le-am făcut în viața mea. Sper ca Dumnezeu să mă ierte și Iisus Hristos. Și așa cum mă va ierta pe mine, să îi ierte pe toți cei care cred și pot să dea curs acestui botez. Așadar, totuși, datorită acestei cărți am studiat și am extras din ea unele pasaje. Din cartea Dumnezeu te iubește vreau să dau citire acestor pasaje (…)” a explicat Gheorghe Dincă.

Cum a ajuns să se pocăiască Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de uciderea celor două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Criminalul din Caracal a oripilat întreaga țară după ce în 2019, oamenii legii au constatat că individul a răpit și violat pe cele două fete. Ulterior, acestea au fost ucise. Cu toate că Alexandra Măceșanu a sunat la numărul unic de urgență 112, oamenii legii nu au putut localita într-un timp suficient apelul. Din aceste considerente, la acea dată s-a dovedit, încă odată, neputința sistemului.

Revenind la Gheorhe Dincă, putem spune că acesta a făcut o cerere de botez în penitenciar, iar păstorii protestanți au încuviințat această doleanță. Într-un comunicat oferit pe site-ul cultului a reieșit faptul că criminalul a dat dovadă de regret și vrea să îmbrățișeze credința:

” Un lucru greu de crezut, dar nu imposibil pentru Dumnezeu! Deși el ne-a cerut botezul în apă cu peste 6 luni în urmă, noi am tot ezitat, fiindcă doream să fim siguri că ceea ce facem este real și după voia Domnului. Pe data de 19 Februarie când a avut loc un botez Nou Testamental în Penitenciarul din Craiova, a trebuit să cedăm și să-l primim și pe el, împreună cu alte 7 persoane în apa botezului.„ Nu am cedat din cauza insistențelor lui, fiindcă el, bazat pe cazul tâlharului de pe cruce, care nu a fost botezat și totuși Isus l-a primit în RAI, el a renunțat să mai insiste, dar schimbarea atitudinii lui și comportamentul lui, ne-au convins că Dumnezeu s-a atins de el, fapt care a produs nașterea din nou! (…) se arată pe crestintotal.ro.

Așadar, Gheorghe Dincă s-a botezat în penitenciar, iar cuvintele rostite de criminalul de la Caracal, oricât de înduișătoare ar părea, nu le pot aduce înapoi pe cele două fete a căror tinerețe a fost frântă de odiosul om.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite