miercuri, 17 aprilie, 2024

Cafeaua te scapă de riduri. Efectele neștiute ale cofeinei

Cafeaua te scapă de riduri este o nouă afirmație lansată de cosmetologi. Cafeaua este cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru faptul că ne dă energie, tonifică sistemul cardiovascular și accelerează metabolismul. Această băutură are unele substanțe care sunt extrem de favorabile pentru starea tenului nostru.

Antioxidanții sunt inamicul ridurilor premature. Iar cafeaua este plină de astfel de substanțe. Cantitatea de taninuri, compuși fenolici cu taninuri, acizi clorogenic, cafeic și ferulic care se găsește în această băutură te va ajuta să previi apariția ridurilor. Doar 2-3 cești de cafea boabe pot acoperi necesarul zilnic de antioxidanți al organismului. Persoana care consumă frecvent cafea sunt astfel protejați împotriva oxidării radicalilor liberi. Aceștia sunt practic cei care deteriorează proteinele, pereții celulari și moleculele de ADN.

Cafeaua te scăpă de riduri. Cum acționează băutura asupra tenului

Multe persoane se feresc de cofeină, fiind convinși că aceasta provoacă doar probleme de sănătate. Însă, puțini știu faptul că această substanță îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce este important pentru un ten strălucitor. Mai mult decât atât, cofeina are capacitatea de a elimina excesul de lichid din organism.

Din moment ce organismul nostru scapă de excesul de apă, cearcănele și pungile de sub ochi care apar dimineața se vor ameliora. Totuși, această proprietate a cafelei este însoțită și de un pericol pentru sănătate. Astfel, unor persoane, cafeaua le poate provoca deshidratare. Această reacție a organismului la consumul de cafea este dăunătoare, în special pentru piele.

Astfel, dacă faci parte din grupul de persoane care nu bea multă apă toată ziua este bine să iei câte un pahar de apă după fiecare ceașcă de cafea. De asemenea, cremele și gelurile hidratante te pot ajuta să faci față acestui disconfort. Produsele de îngrijire contribuie la prevenirea pierderii de umiditate din piele.

Ce substanțe regăsite în cafea au un efect pozitiv asupra sănătății pielii?

Substanțe fitochimice precum flavonoide, lignani și acizii fenolici pot îmbunătăți flora intestinală. Acest factor este foarte important deoarece, după cum știți, sănătatea pielii depinde în mare măsură de buna funcționare a tractului gastrointestinal. O altă proprietate utilă a polifenolilor este capacitatea lor de a proteja împotriva radiațiilor UV și de a preveni daunele cauzate de razele UV.

De asemenea, cafeaua, atunci când este consumată regulat îmbunătățește fluxul sanguin prin dilatarea vaselor de sânge de sub piele. Acest factor contribuie la ameliorarea dar și la prevenirea ridurilor fine. Mai mult decât atât, această băutură are un efect calmant asupra pielii. Efectul calmant se datorează antioxidanților pe care îi conține.

În unele cazuri, cosmetologii recomandă consumul de cafea pentru că aceasta te poate scăpa de roșeață, de liniile fine și de petele de vârstă. Componentele care se găsesc în cafea reduc hiperpigmentarea, deoarece conține acid clorogenic. În plus, băutura minune combate erupțiile cutanate datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Cafeaua te scapă de riduri și acest fapt a fost dovedit în timp prin efectuarea mai multor studii de cosmetologi. Măștile de cafea făcute în casă sunt foarte populare, ușor de făcut și eficiente. Acestea tonifică pielea, îmbunătățesc tenul și scapă femeile de uscăciune. Principala regulă este să folosiți cafea naturală.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.