sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Când pleacă din scaunul de ministru Bogdan Aurescu „Trabucel“

Scena politică românească se cutremură zilele acestea de scandalul ce îl are în vizor pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Cel alintat de prieteni „Trabucel“ sau „Titutlescu  cel pitic“ dă dovadă de mult tupeu în condițiile în care nu a mișcat un deget pentru aderarea României la Spațiul Chengen și nici în problema Canalului Bâstroe nu a părut foarte activ. Din ce în ce mai mulți liberali s-au cam săturat de ifosele acestui securist și se întreabă, pe un ton din ce în ce mai agresiv, când pleacă din scaunul de ministru Bogdan Aurescu „Trabucel“. Răspunsul ar trebui să fie în pixul generalului cu 4 stele Ciucă, însă e clar că Guvernul actual nu este făcut de el, ci de interese transpartinice.

Când pleacă din scaunul de ministru Bogdan Aurescu „Trabucel“

În condițiile în care România și-a luat o mare palmă în legătură cu aderarea la Spațiul Schengen, iar ucrainenii cam fac ce vor mușchii lor pe Canalul Bâstroe, Bogdan Aurescu „Trabucel“ stă în scaunul lui călduț de la ministerul de Externe. De fapt e impropriu spus că stă, el se plimbă, pe banii pulimii în excursii opulente în Japonia și Singapore. Pupând frumos picioarele tătuțului, adică al președintelui dumneavoastră, Klaus Iohannis, „Titutlescu cel pitic“ stă frumos la umbra neamțului. Nici statul ăsta de fapt nu e chiar așa. Nu! „Trabucel“ s-a umflat zilele tare în pene, de era să-i plesnească osânza de la burtică, și-a încordat mușchii și a sărit la gâtul eurodeputatului Rareș Bogdan. Acesta din urmă a avut „tupeul“ de a arăta că împăratul e gol – știți voi povestea- , și că Bogdan Aurescu „Trabucel“ ar cam trebuie să-și ia un mare șut în părțile dorsale și să plece pe ușa din spatele ministerului.

Rareș Bogdan a spus, cu subiect și predicat, că s-a cam săturat lumea de ifosele lui „Trabucel“, care numai ministru de Externe nu este, și că ar cam trebui să părăsească acel jilț pe care a fost cocoțat. Da, a fost pus acolo nu de Generalul cu 4 stele sau de liberali, ci de „stat“. Asta se traduce prin băieții cu ochii foarte albaștri.

Revenind, Rareș Bogdan a povestit și modul în care Emil Hurezeanu, un alt înălțător de slavi președintelui vostru, a avut nesimțirea ca în cele 72 de zile cât a stat la București, după ce România a ratat accederea în Schengen, cu largul concurs al Austriei, unde, din greșeală, el era ambasador, nu a sunat și nici nu a căutat de nimeni. Marele agent de influență are doar vina că a ajuns ambasador pus de „Trabucel“. Că diplomația română trebuia să depună toate diligențele pentru a nu avea probleme cu intratul în Schengen e de la sine înțeles. Doar că Bogdan Aurescu nu a catadicsit să-și asume eșecul, știind cum stau treburile la Viena.

Chemat să dea cu subsemnatul în Parlament, „Trabucel“ a șters-o mișelește la Vilnius, transmițând că el e ocupat și îl doare-n paișpe de aleșii neamului.

A dat-o din puțul gândirii: Hoțul strigă hoții!

„Trabucel“ Aurescu nu doar că a plecat în momentul în a fost chemat în Parlament să dea socoteală, s-a gândit în gândul lui că ar fi bine să răspundă la acuzațiile lui Rareș Bogdan. Și ce a putut să zică: e „sputnikist“! „E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik“, s-a scremut să zică „Trabucel“ comentând acuzațiile lui Rareș Bogdan.

Despre liderul liberal poți să spui multe, dar să zici că o arde cu rușii, asta deja e cam mult.

Că neobrăzarea lui Aurescu nu are limite în multe situații e bine știut, dar acum pare că îi tremură ră fustița și se simte încolțit, mai ales că și alți lideri liberali au ridicat capul din pământ și au spus că ar cam fi cazul să fie debarcat „Trabucel“.

Rareș Bogdan nu i-a rămas dator lui Aurescu și a replicat că „Trabucel“ ar fi agent al dezinformării putiniste. Și afirmația europarlamentarului, aruncată așa, mai mult la nervi, s-ar putea să aibă în ea un mare sâmbure de adevăr, care să-i facă pe liberali să-i spună președintelui dumneavoastră „Când pleacă din scaunul de ministru Bogdan Aurescu «Trabucel»?“

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite