sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Când se citesc psalmii? Momentul potrivit pentru ai recita

Mulți credincioși se întreabă când se citesc psalmii. Cuvântul „psalm” provine din grecescul „pluck”, care înseamnă a trage de coarde. Cântarea psalmilor era însoțită, de obicei, de acompaniamentul unui instrument. Un psalm este un gen special de poezie. Cartea dedicată Psalmilor este alcătuită din 150 de psalmi.

Fiecare psalm este împărțit în mai multe versuri, care se numesc strofe, care la rândul lor sunt, de asemenea, împărțite în două sau trei semi-silabe. Numărul de semi-silabe variază adesea în funcție de ediția psaltirii. Psalmii se aseamănă cu cântările din Biblie. Psalmii și cântările constituie baza muzicii de cult în confesiunile creștine occidentale.

Când se citesc psalmii? De cine au fost scriși aceștia?

În trecut, psalmii erau cântați de întreaga adunare în cadrul serviciului divin, dar acum, de obicei, acest lucru este făcut de un grup de cântăreți sau de un cor al bisericii. Trebuie să știți că psalmii nu sunt cântați și citiți în serviciul divin.

Psalmii sunt considerați a fi o carte de rugăciuni pentru toate ocaziile. Mai mult de 80 dintre ei au fost scriși de însuși regele biblic David. Dar există și psalmi în Psaltire scriși de Solomon, Moise, Asaf și urmașii săi, Ethan, Epham, fiii lui Core și de autori necunoscuți.

Unii psalmi sunt meniți să-L laude pe Domnul, în timp ce alții sunt meniți să ceară pocăință. Celebrul psalm 50 face parte din regula zilnică de dimineață. Autorul psalmului a fost regele David, care comisese o ofensă în fața Domnului. Pentru a lua soția altui bărbat, el l-a trimis pe soțul ei la moarte.

Sfaturi pentru a citi corect Psalmii atunci când ne adresăm Domnului

Este important să ne concentrăm asupra rugăciunii, să nu fim distrași, să efectuăm o lectură monotonă, ci să avem o conversație vie cu Dumnezeu. Citirea psalmilor nu trebuie să fie formală, ci să încercăm să fim absorbiți de fiecare cuvânt și de povestea din spatele lui.

Psalmii au fost scriși de oameni care erau aproape de Domnul, pentru a se apropia de El, pentru a-L lăuda și pentru a cere mila lui Dumnezeu, acesta este scopul citirii psalmilor.

Nu trebuie să ne gândim la psalmi ca la niște incantații magice. Pe internet veți găsi deseori „un psalm pentru a-ți întâlni iubirea”, „un psalm pentru a te descurca la un examen”. Credința în ajutorul Domnului nu are nimic de-a face cu superstiția și cu noțiunea de psalmi ca vrăji magice. Merită întotdeauna să citim interpretările psalmilor, nu pentru a le recita pur și simplu, ci pentru a simți fiecare cuvânt cu tot sufletul.

Când nu se citesc Psalmii? Regulile Bisericești

În Săptămâna Mare nu se citesc Psalmii, pentru că de Paști, nu sunt potriviți aici. În zilele de sărbătoare ar trebui să sărbătoriți, în zilele de post și în zilele obișnuite ar trebui să vă rugați și să postiți mai mult. De obicei, credincioșii citesc psalmii deoarece aceștia curăță, protejează, vindecă și ajută.

Psalmii pot fi citiți atât în picioare, cât și în șezut. Stați în picioare pentru rugăciunile de deschidere și de încheiere. Există o credință populară care spune că „Recitind psalmii te va ajuta să ieși dintr-o situație proastă, să-ți găsești un loc de muncă, să-ți crești veniturile, să te vindeci, să te căsătorești, să găsești clienți buni”.

Trebuie să știi când se citesc psalmii pentru a te adresa Domnului în momentul potrivit. Pare miraculos, dar nu trebuie să luați acest tip de rugăciune ca pe o vrajă. Recitând un psalm pentru o anumită nevoie, credinciosul nu numai că cere ajutorul divinului, dar își reglează mintea, voința și sufletul pentru a rezolva problemele vieții.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite