vineri, 1 decembrie, 2023

Când te doare inima ce trebuie să faci? Tratament de prim ajutor pentru durere

Tot mai multe persoane se întreabă când te doare inima ce trebuie să faci. Durerea toracică este adesea înfricoșătoare pentru oameni, deoarece este asociată imediat cu probleme cardiace. Se crede că disconfortul și durerea din partea stângă a pieptului se datorează unor probleme cardiace.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți în cazul unei dureri de inimă este să o luați ușor. Atunci când inima este în repaus, aceasta folosește mai puțin oxigen, astfel încât, în cazul în care mușchiul cardiac este afectat, există mai puține șanse de consecințe grave. Pentru a ameliora atacul asigurați o sursă de aer proaspăt. Pentru a respira mai ușor, descheiați-vă cămașa sau slăbiți cureaua din jurul taliei. Încercați să respirați adânc sau să tușiți. Acest lucru va crește presiunea asupra inimii și o va face să lucreze mai bine.

Când te doare inima ce trebuie să faci? Când trebuie să apelați la un medic

Atunci când vă doare inima este indicat să administrați pastile de nitroglicerină sub limbă. Dacă durerea nu dispare în 5-7 minute, puneți o altă pastilă sub limbă și solicitați ajutor de urgență. Dacă tensiunea arterială este scăzută și există o coordonare slabă a mișcărilor și a vorbirii, nitroglicerina nu trebuie administrată.

Orice durere cardiacă care persistă pentru o perioadă prelungită trebuie tratată imediat. În cazul în care există antecedente de probleme cardiace, este de asemenea important să apelați la medic. Este important ca persoana să stea în repaus tot timpul, să nu meargă și să nu fumeze. Pacientului i se poate oferi o ceașcă de ceai cald și dulce.

După consultarea cu un specialist, este important să urmați recomandările acestuia și să luați orice medicament prescris. Dacă măsurile luate anterior nu ajută, este important să solicitați ajutor de urgență. Acest lucru trebuie făcut cât mai curând posibil, deoarece ajutorul poate salva viața unei persoane dacă este acordat la timp.

Chemați o ambulanță dacă pacientul se plânge de dureri de inimă și leșină. Ritmul cardiac anormal, creșterea tensiunii arteriale, incapacitatea de a respira complet sunt semne care necesită asistență medicală imediată. Până la sosirea acestora, nu ar trebui să aruncați niciodată cutiile de medicamente pe care le-a luat pacientul, pentru a vă asigura că medicii înțeleg situația.

Ce nu trebuie să faceți atunci când aveți probleme cardiace? Sfaturile specialiștilor?

Dacă simțiți disconfort sau durere în zona pieptului nu intrați în panică și nu începeți să luați tot felul de medicamente, care v-au fost sfătuite de prieteni sau despre care ați citit pe internet. Orice acțiune neautorizată în această privință poate avea consecințe negative.

Nu ar trebui să aplicați niciodată ceva rece pe inimă, deoarece acest lucru ar contracta vasele de sânge și ar provoca un atac de cord. Dacă sunteți la risc, aveți antecedente familiale de boli de inimă, suferiți de hipertensiune arterială, suferiți de obezitate, umflături sau aveți probleme cardiace de la naștere, nu trebuie să pierdeți timpul așteptând ca simptomele să dispară.

Tot mai multe persoane se întreabă când te doare inima ce trebuie să faci. Astfel, pentru a calma toate simptomele este important să reacționați la ele, să faceți o examinare completă și, după ce ați consultat un cardiolog, să respectați toate recomandările acestuia și să vă schimbați stilul de viață.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite