Foarte multă lume se întreabă care este cel mai bun sortiment de pește pentru organism și care are cele mai multe beneficii pentru sănătate. Și aceasta deoarece auzim peste tot că anumite specii rețin foarte multe toxine din cauza poluării. Iar din această cauză, există contraindicații pentru anumite categorii de persoane.
Auzim atât de multe despre toate tipurile de peşte şi fructe de mare încât nu mai ştim care sunt sănătoase ori indicate. În plus, din cauza unor toxine, cum ar fi mercurul, unele sortimente trebuie consumate doar în cantităţi limitate. Șiu totuși, se pare că anumite specii de pește pot fi mâncate pe săturate.
Care este cel mai bun pește pentru organism
Peştele, în sine, este un tip de carne foarte de sănătoasă, datorită substanțelor nutritive pe care le conține. Cu toate acestea, exista câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru a putea alege cel mai potrivit sortiment de peşte.
Proteinele şi acizii graşi de tip Omega-3 fac din pește un aliment ideal pentru buna funcţionare a întregului organism, dar mai ales pentru sănătatea creierului. Ei bine, macroul este un peşte adesea comparat cu tonul, deoarece au multe caracteristici comune. Ambii sunt peşti graşi, care au o textură fermă, fiind propice conservării. Aceștia sunt membri ai aceleiaşi familii – Scombridae -, dar însă macroul este cu mult mai mic şi are o viaţă mai scurtă. Cu toate acestea, macroul este mai gras decât tonul şi are un gust mai bogat, dar mai blând.
Așadar, macroul este bogat în proteine şi conține o cantitate mare de acizi graşi Omega-3. Gustul blând face ca acesta să fie o completare excelentă la dieta dumneavoastră dacă doriţi să includeţi mai mult pește în alimentație. De asemenea, este bine de știut că macroul crud nu conţine carbohidraţi, fibre sau glucide.
Carnea de macrou – informaţii nutriţionale
Așadar, 100 de grame de macrou crud conțin 11,9 g de grăsimi sănătoase, 19 g de proteine și au 189 de calorii. carnea acestui pește este bogată în în acizi graşi Omega-3. În funcție de zona în care este prins dar și de perioada anului, cantitatea de grăsime a macroului poate varia. Cât privește conținutul de proteină, trebuie cunoscut faptul că în macrou se găsesc toţi cei nouă aminoacizi esenţiali.
De asemenea, acest pește este o sursă foarte bogată de vitamina B12. În plus, mai conține niacină, fier, vitamina B6, riboflavină, magneziu, fosfor, acid folic, seleniu și nu în ultimul rând vitamina D.
Astfel, prin consumarea frecventă, macroul poate îmbunătăţi sănătatea inimii la adulţi, reglând cu succes scăderea trigliceridelor și a colesterolului rău. Mai mult, poate reduce riscul de declin cognitiv legat de vârstă, fiind recomandat în special la cei cu boala Alzheimer în formă foarte uşoară. Și nu în ultimul râns, poate ajuta la prevenirea anemiei dar și la reducerea riscului de diabet de tip 2.