Care este poziția corectă a capului? Răspunsul kinetoterapeutului Constantin Moșuleț – VIDEO

Publicat:

În cazul în care nu știți care este poziția corectă a capului, ați ajuns în locul potrivit! În rândurile următoare, kinetoterapeutul Constantin Moșuleț a dezvăluit cum trebuie să-și țină capul copiii, dar și adulții, pentru a preveni diferitele afecțiuni ce se pot instala din cauza posturii incorecte.

O postură corectă pleacă de poziția capului. Dacă vă mențineți capul drept, pe același aliniament cu coloana vertebrală și cu picioarele, nu riscați să devoltați cifoză, scolioză sau alte probleme ale coloanei vertebrale. Acest lucru trebuie implementat în educația copiilor, încă de la cele mai mici vârste, pentru a avea o postură corectă atunci când scriu, când citesc sau când folosesc telefonul ori calculatorul.

Descoperiți, în continuare, sfaturile kinetoterapeutului Constantin Moșuleț, invitat în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Care este poziția corectă a capului? Constantin Moșuleț, kinetoterapeut: „Copilașul nu trebuie să stea cu capul aplecat, când se uită la calculator sau la telefon”

Potrivit kinetoterapeutului, capul trebuie să stea pe același aliniament cu coloana vertebrală și cu picioarele. Este foarte important ca cel mic să nu stea cu capul aplecat atunci când se uită la calculator sau la telefon. Tot ce trebuie să facă este să ridice puțin telefonul și, automat, capul va sta în poziția corectă.

Pentru a înțelege mai ușor cele spuse, Constantin Moșuleț a explicat că, dacă luați o mică greutate, de o jumătate de kilogram sau de un kilogram și o țineți pe lângă corp, nu-i simțiți greutatea. Dar, dacă țineți capul drept și greutatea în față, o puteți ține aproximativ un minut, până să înceapă să vă tremure mâna. Așa se întâmplă și atunci capul este aplecat înspre față.

„Capul trebuie să stea pe același aliniament cu coloana vertebrală și cu picioarele și cu toate alea. Copilașul nu trebuie să stea cu capul aplecat, când se uită la calculator sau la telefon, trebuie să își ridice puțin telefonul și atunci automat capul va sta într-o poziție corectă. Ca să înțeleagă inclusiv și copiii, o mică greutate, de o jumătate de kilogram sau de un kilogram, dacă o ținem pe lângă corp, jos, frumos, nu-i simțim greutatea. Și atunci când ținem capul drept, dacă ținem greutatea aici în față, o putem ține zece secunde, treizeci de secunde, un minut, după care începe mâna să ne tremure. Ei, aceasta este poziția când capul stă în față.”, a declarat Constantin Moșuleț, pentru BZI LIVE.

Constantin Moșuleț: „Capul are și el o greutate, noi nu ne dăm seama”

În momentul în care capul este aplecat înspre față, coloana suferă și atunci apar durerile cervicale și cifoza. Din fericire, această cocoașă se poate trata foarte ușor printr-o poziție corectă, cu capul ridicat, a dezvăluit kinetoterapeutul.

„Capul are și el o greutate, noi nu ne dăm seama. În momentul când îl ținem aplecat spre față, coloana suferă. Și atunci apar acele dureri cervicale, apare acea cifoză, ca să nu mai spun de fete, care de la o anumită vârstă apar fel de fel de chestii hormonale și atunci această aplecare a capului și cu poziția umerilor, că le este rușine, cifoza este în floare. Deci aici este chestia de modificări în plan sagital, adică să vorbesc pe românește, acea cocoașă care apare în spate. Și aceasta se poate foarte ușor trata printr-o poziție corectă, să stăm frumos cu capul ridicat.”, a mai spus Constantin Moșuleț.

Pe aceeași temă

Cele mai citite