marți, 8 octombrie, 2024

Care sunt carbohidrații care îngrașă? Cantitatea de alimente recomandată pentru reducerea greutății  

Mulți oameni au auzit și unii știu din experiență care sunt carbohidrații care îngrașă. De cele mai multe ori, obezitatea este într-un fel direct legată de consumul de carbohidrați. Bomboanele, prăjiturile, băuturile zaharoase și chiar alcoolul sunt produse esențiale în dieta noastră zilnică și, să fim sinceri, unele dintre cele mai gustoase alimente.

Între timp, consumul de carbohidrați în dieta umană de zi cu zi este necesară pentru buna funcționare a corpului nostru și a tuturor sistemelor sale. Carbohidrații sunt doar materia cu care corpul nostru lucrează la nivel celular. Toate grăsimile și proteinele sunt transformate în carbohidrați de către enzimele produse de organismul nostru. Probabil că mulți dintre voi știți și ați gustat glucoza. Aceasta se vinde în farmacii, soluția care se pune în apă prin picături. Aceasta este o substanță foarte dulce și gustoasă, fiind asemănătoare cu o soluție pregătită din zahăr și apă. Acum, această substanță chimică se află în sângele nostru și alimentează toate celulele din corp, fie că este vorba de mușchi, organe interne sau creier. Organismul nu mai absoarbe nimic altceva decât acest combustibil.

Care sunt carbohidrații care îngrașă? Cantitatea necesară persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus

Pentru echilibrarea nutrienților este bine să consumăm 50% proteine, 30% carbohidrați și 20% grăsimi. Această formulă nu este pentru menținerea greutății, ci pentru reducerea greutății. În orice caz, carbohidrații, de preferință, nu ar trebui să depășească 50% din aportul caloric zilnic total.

Multe persoane o să se întrebe de ce procentajul de carbohidrați nu trebuie să depășească limita menționată. Ei bine, trebuie să știi că aceste substanțe se transformă cel mai rapid în glucoză. Energia derivată din carbohidrați nu va fi transformată de organism în grăsime subcutanată, deoarece nu este necesară în acest moment. Ceea ce nu este de dorit pentru cei care slăbesc.

De asemenea, carbohidrații sunt diferiți, ei pot fi împărțiți în două categorii principale, carbohidrații rapizi și carbohidrații lenți. Carbohidrații rapizi sunt acele alimente pe care organismul practic nu cheltuiește o enzimă pentru a le transforma în glucoză, după cum nu este greu de ghicit aceasta este soluția de glucoză. Fructoza este, de asemenea, un carbohidrat rapid care intră în sânge aproape neschimbat și este absorbit de celule. În general, toți carbohidrații cu gust dulce sunt carbohidrați rapizi, cunoscuți și sub numele de zaharuri rapide.

Carbohidrații lenți. În ce moment al zilei trebuie acesta consumate

Dar carbohidrații lenți sunt acele alimente pentru care organismul va cheltui o cantitate mare de energie proprie pentru a transforma aceste substanțe în glucoză. De exemplu, amidonul și toate produsele care conțin amidon, iar în alimentația noastră există o cantitate uriașă de astfel de alimente, precum cartofi, porumb, făină și toate produsele de panificație și majoritatea cerealelor.

Acești carbohidrați sunt puțin mai siguri pentru organismul nostru în ceea ce privește descompunerea și stocarea în țesutul adipos. Intrarea lor în sânge se va întinde în timp și organismul va avea timp să facă față acestei energii. Adică celulele corpului pot transforma această glucoză în energie și excesul ei în sânge nu va fi atât de mare.

Unul dintre cele mai bune exemple de carbohidrați super lenți este reprezentat de pastele din grâu dur. De obicei, aceste paste sunt destul de scumpe și sunt produse de producători de renume. Aceste paste nu determină o creștere a masei adipoase, deoarece fermentarea lor în organism se face foarte, foarte încet, astfel încât atunci când le mâncăm ne simțim sătui pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Din moment ce cunoști care sunt carbohidrații care îngrașă vei reuși să te alimentezi mai bine. Acele 30% din nutrienți numiți carbohidrați, trebuie să le distribuiți mai mult sau mai puțin uniform pe parcursul zilei. Cel mai bine este să le consumați imediat înainte de orice activitate fizică. Fie că este vorba de o activitate sportivă, de o plimbare sau pur și simplu de curățenie în casă. Luând acești carbohidrați în astfel de momente nu vă veți simți obosiți și toată glucoza din sânge va fi transformată rapid în energia mișcării.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.