miercuri, 17 aprilie, 2024

Care sunt simptomele sarcinii. Când apar acestea și cum le poți detecta

Sarcina este o perioadă specială în viața unei femei, iar simptomele asociate cu sarcina variază de la femeie la femeie.

În general, primele simptome ale sarcinii apar în primele săptămâni după concepție, dar pot fi subtile și adesea greu de detectat.

Care sunt simptomele sarcinii

Până să ajungeți la testul de sarcină, există simptome ale gravidității care pot sugera ceea ce se întâmplă în corp.

Iată câteva dintre cele mai comune simptome ale sarcinii:

  • Sângerarea – unele femei pot avea o mică sângerare sau spotting la începutul sarcinii, în timp ce corpul se adaptează la schimbările hormonale și la creșterea embrionului. Aceasta poate fi confundată cu menstruația, dar de obicei este mai ușoară și mai scurtă decât menstruația obișnuită.
  • Intârzierea menstruației – acesta este cel mai comun simptom al sarcinii și este adesea primul semn pe care îl observă femeile. Dacă ați avut un ciclu menstrual regulat și începeți să întârziați, este posibil să fiți însărcinată.
  • Sensibilitatea sânilor – un alt simptom comun al sarcinii este sensibilitatea sau durerea la nivelul sânilor. Sânii pot deveni mai mari, mai grei sau mai sensibili la atingere.
  • Grețuri și vărsături – grețurile și vărsăturile sunt, de asemenea, simptome comune ale sarcinii, mai ales în primele săptămâni. Acestea pot apărea la orice moment al zilei, dar de obicei sunt mai severe dimineața.
  • Oboseală – oboseala este un alt simptom comun al sarcinii, care poate apărea în primele săptămâni și poate fi destul de severă. Acest lucru se datorează schimbărilor hormonale care au loc în corpul dumneavoastră.
  • Greață la mirosuri – anumite mirosuri pot provoca greață sau disconfort în timpul sarcinii. Aceste mirosuri pot fi foarte variate, de la alimente la parfumuri sau mirosul de fum.
  • Schimbări de dispoziție – multe femei pot avea schimbări de dispoziție în timpul sarcinii, cum ar fi anxietatea, iritabilitatea sau tristețea.
  • Constipație – unele femei pot avea probleme cu digestia în timpul sarcinii, care pot fi cauzate de nivelurile ridicate de progesteron din corp. Aceasta poate duce la constipație și la balonare.
  • Urinare frecventă – în timpul sarcinii, uterul se extinde și apasă pe vezica urinară, ceea ce poate duce la o nevoie crescută de a urina.
  • Gust metalic în gură – unele femei pot avea un gust metalic în gură sau o schimbare a densitatii salivei

Cât de important este testul de sarcină

Fiecare femeie este diferită și fiecare sarcină este diferită. Nu toate femeile au aceleași simptome în sarcină, și chiar de la o sarcină la altă la aceeași femeie, simptomele pot fi diferite.

Simptomele unei sarcini incipiente pot fi ușor trecute cu vederea, fiind similare cu simptomele menstruale.

Faptul că observi anumite simptome nu înseamnă obligatoriu că ești gravidă. De aceea singură metodă certă o reprezintă testul de sarcină, care poate fi făcut atât acasă, cât și la un laborator de specialitate.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite