vineri, 19 aprilie, 2024

Cât costă carnea de miel înainte de Paște! Pregătiți multe sute de lei dacă vreți un miel întreg!

Mai sunt câteva zile până la Sărbătorile Pascale și românii deja își fac calcule pentru masa de sărbători. Mulți români nu concep ca pe masa de Paște să nu fie carne de miel, așa că vor să știe cât costă carnea de miel înainte de Paște. Unii au început deja să caute acest produs prin marile supermarketuri, pe rețelele de socializare sau direct, la producătorii locali.

Cât costă carnea de miel înainte de Paște. Cu ce oferte vin supermarketurile

Așa cum era de așteptat, scumpirile din ultima perioadă au afectat și prețul cărnii de miel, astfel că mulți români s-ar putea ca anul acesta, la masa tradițională de Paște, să nu aibă mâncarea preferată.

Comparativ cu anul trecut, prețul cărni ide miel a crescut cu aproximativ 20%. Astfel, dacă anul trecut, în supermarketuri, prețul unui kilogram de carne de miel începea de la 25-30 de lei, acum sub 35 lei nu mai găsiți. La fel stau lucrurile și în ceea ce privește prețul cărnii de miel la producătorii locali.

Anul trecut, kilogramul de carne de miel se vindea începând de la 20 lei, în timp ce pentru anul acesta prețul pentru un kilogram începe de la 25-30 lei, asta și în funcție de cum te înțelegi cu vânzătorul și câte kilograme ești dispus să cumperi.

În marile supermarket-uri, prețul cărnii de miel variază în funcție de ce anume vrei exact să-ți cumperi. Astfel, la Carrefour, pentru o pulpă de miel, cu os, românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar câteva sute de lei, un kilogram costând 64,99 lei. În cazul în care optați să cumpărați sfert anterior, atunci veți plăti 34,99 lei pentru un kilogram, în timp ce pentru sfert posterior miel, kilogramul costă 39,99 lei. Dacă vă doriți doar spată de miel cu os, la Carrefour va trebui să scoateți din buzunar 54,99 lei pentru un kilogram.

În ceea ce privește celelalte mari supermarketuri, prețul unui kilogram de carne de miel variază între 35 și 50 de lei. Astfel, la Profi găsiți să cumpărați sfert de miel cu os la prețul de 34,99 lei / kg, în timp ce la Cora o jumătate de miel costă 49,99 lei / kg.

Pentru cei mai pretențioși, la Sezamo găsiți caserole cu 300g de cotlet de miel la prețul de 43,99 lei, adică 146 de lei kilogramul, iar la Kaufland, antricotul de miel irlandez vă va face să scoateți din buzunar 949 de lei pentru un kilogram.

Cât plătiți pentru carnea de miel la producătorii locali

O variantă la care apelează din ce în ce mai mulți români în ultimii ani pentru a-și achiziționa carnea de miel pentru Paște este producătorul local.

Anul acesta. crescătorii de animale au anunțat deja prețuri mult mai ridicate în comparație cu anul 2022 pentru carnea de miel.

„Anul acesta, Paștele cade la jumătatea lunii aprilie, dar vremea nu prea a ținut cu noi. A dat colțul ierbii, dar miei nu prea au apucat să crească. Acum, dacă a dat zăpada, s-a năruit tot. Nu vedeți că prețurile au crescut aproape la orice. E normal ca și noi să ridicăm prețul la carnea de miel pentru Paște. Eu vând mieii cu 30 lei kilogramul, dar am înțeles că sunt care vând și cu 40-50 lei kilogramul“, a declarat un producător local.

Indiferent de locul de unde alegeți să cumpărați, trebuie să știți cât costă carnea de miel înainte de Paște și ce buget să alocați pentru masa tradițională.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite