Mulți dintre români au rămas surprinși de cât costă o ciorbă pe litoralul românesc. În minivacanța de Rusalii, tot mai mulți români au luat cu asalt stațiunile din Constanța. Acum, la început de iunie, prețurile din Euforie Nord sunt încă decente. Românii se așteptau că vor trebuie să scoată mai mult din buzunare pentru a se bucura de câteva zile la mare. Însă, meniul din restaurante s-a dovedit a fi destul de variat și accesibil pentru toate buzunarele.
Mulți dintre români au rămas uimiți când au văzut că o ciorbă pe malul Mării Negre costă cât la ei în oraș. Pentru acest fel de mâncare majoritatea dintre aceștia au fost nevoiți să achite mai puțin de 20 de lei, ce este un preț destul de accesibil.
Cât costă o ciorbă pe litoralul românesc? Cât trebuie să scoată un român din buzunar pentru un prânz în Euforie Nord
Astfel, cei care doresc să se delecteze cu o ciorbă de perișoare vor trebui să scoată din buzunare 15 lei, pe când pentru o ciorbă de burta aproximativ 17 lei. În jur de 16 lei costă cea de văcuță, 15 lei pentru supa de pui, ciorba de pui a la grec, 16 lei pentru cea de legume și 11 lei pentru cea de fasole.
De asemenea, prețurile nu sunt exagerate nici la alte feluri de mâncare. De exemplu cei care vor să se bucure de o ceafă de porc la grătar ar trebui să achite undeva 16 lei, la fel și pentru un șnițel de porc sau un piept de pui la grătar. Un preț aproximativ la fel îl au și o porție frigărui din piept de pui, pulpe de pui la grătar sau o porție de file de porc la grătar.
Iar dacă doriți să însoțiți carnea cu o garnitură delicioasă, o puteți face cu doar 9 lei. Astfel, de banii aceștia puteți comanda cartofi prăjiți, cartofi țărănești, cartofi natur sau orez cu legume. Nici pentru micul dejun nu veți achita prea mult. De exemplu, într-un restaurant din Euforie Nord, o simplă omletă costă 10 lei, ochiurile românești cu telemea și mămăligă costă 17 lei, omleta cu cașcaval costă 10 lei, omleta cu telemea 12 lei, iar omletă cu șuncă și cașcaval costă 12 lei.
Câți români au ales să meargă la mare în minivacanța de Rusalii?
Litoralul românesc a atras 70.000 de turiști în minivacanța de Rusalii. Cei mai mulți au preferat stațiunile Mamaia și Năvodari. Nici Eforie Nord sau Costinești nu au fost ocolite. Pentru cei mai mulți dintre turiști, mini concediul a luat sfârșit duminică. Însă, greu a fost drumul de întoarcere. Drumurile au fost foarte aglomerate.
Vremea a fost cât se poate de potrivită. Românii s-au bucurat de soare, mare și relaxare la plajă. Una peste alta, oamenii au venit pe litoral pur și simplu să se simtă bine, confirmă o turistă:
„Stăm la plajă, ne distrăm, ne plimbăm, ne odihnim, ne relaxăm, scăpăm de stresul din București. Noi am avut rezervare de o lună de zile la hotel, e ok,” a povestit o turistă.
Cea mai frumoasă parte a întregului concediu a fost faptul că românii nu au rămas surprinși de cât costă o ciorbă pe litoralul românesc și au avut un concediu superb fără să-și atingă economiile. Astfel, datorită programului „Litoralul pentru toți” din perioada de extrasezon, tarifele sunt încă atractive.