Cât de ahtiat după bani să fii să pui stenturi luate de la morți?

De câteva zile, toată presa românească a luat foc din cauza scandalului iscat de montarea pacienților de dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate la Spitalul „Sf. Spiridion“ din Iași. Văzând această situație, tu, ca cetățean simplu, care poate ai avut probleme vasculare sau poate ai avut o rudă ce a avut nevoie de montarea de stimulator cardiac, te întrebi cât de ahtiat după bani să fii să pui stenturi luate de la morți?

Cum să pui stenturi luate de la morți? Cum să te bucuri de necazul omului?

Medicul Dan Tesloianu, de la Spitalul „Sf. Spiridon“ din Iași, a fost reținut zilele trecute, pentru 30 de zile, fiind acuzat că ar fi montat, pe bani, pacienților săi stimulatoare cardiace luate de la cadavre. După apariția acestei vești, au fost voci care au spus că asta nu se întâmplă doar la Iași. Și lucrurile nu par a fi departe de adevăr. Acești felceri ahtiați după bani, pentru că e greu să îi numești medici, sunt dispuși să calce pe cadavre numai să își atingă scopul propus.

medic ce tine in mana un stent
Atunci când ești pus o lungă listă de așteptare, ești în stare să faci orice să-ți salvezi viața

Și când te gândești că implantarea unor astfel de dispozitive cardiace ar trebui să se facă în mod gratuit pentru toate persoanele care suferă de probleme cardiologice. Procedura se realizează prin intermediul unor programe naționale derulate de Ministerul Sănătății, decontările realizându-se prin CJAS.

O întrebare de logică într-o asemenea situație este dacă medicul sau medicii au acționat de capul lor, fără știrea conducerii spitalului și fără să marce banul la stăpânire?

Revenind, aceste persoane care au încălcat grosolan jurământul lui Hipocrate au pus mai presus de orice interesul personal, beneficiind de necazul oamenilor. Este știut faptul că oricine se gândește în primul rând la sănătate, iar atunci când îți este pusă viața în pericol nu mai stai să te gândești cum să își rezolvi problema.

Atunci când ești pus o lungă listă de așteptare, ești în stare să faci orice să-ți salvezi viața. Nu te uiți la bani, faci orice, numai să trăiești. Și așa ajungi pe mâna unor așa-ziși medici care trag de pe tine mii de euro pentru a-ți monta un dispozitiv cardiac.

grafica stent montat unui pacient
Implantarea unor astfel de dispozitive cardiace ar trebui să se facă în mod gratuit pentru toate persoanele care suferă de probleme cardiologice

„Te ajută“ să ai nevoie de stimulator cardiac

Vrăjeala lor e ieftină, dar asta contează mai puțin. „A murit cineva ieri, un sărac și avem un stent. Îl vreți?“, te întreabă medicul binevoitor. Nu mai stai să te gândești că acel felcer se comportă precum samsarii auto care vând „mașina unei bătrânici, pe care o folosea doar să se ducă la piață“. Nu, atunci sari cu banul numai să trăiești. Banii, de obicei, nu ți-i ia direct. Nu, ești tu pus să donezi acea sumă într-un cont al unei fundații, unde , ghici ce?, medicul este implicat.

Și ăsta poate fi un caz „fericit“. Pentru că de multe ori omit cu bună știință să îți spună că urmează să plătești pentru un stimulator cardiac ce a fost prelevat de la un cadavru.

Unde mai pui că au fost destul de multe cazuri în care medicul „i-a ajutat“ pe pacienți să aibă nevoie de dispozitive de stimulare cardiacă. Adică, în momentul în care au ajuns la el cu anumite probleme cardiologice i-a prescris un tratament care să inducă anumite simptome, în așa fel încât să aibă nevoie de operaţie. Și uite așa, dintr-un om aproape sănătos, te trezești că ești pe moarte, iar singura ta șansă să scapi este un astfel de aparat, pe care el l-a luat de la o persoană decedată, care, probabil, a cotizat și ea la rândul ei.

În asemenea situații, stai și te întrebi cât de ahtiat după bani să fii să pui stenturi luate de la morți și cam câți ani ar trebui să înfunde pușcăria un astfel de individ…

Pe aceeași temă

Cele mai citite