marți, 28 mai, 2024

Câte picături de vitamina D3 se dau la bebeluși. În ce situații aceasta este prescrisă de medic

Multe mămici sunt curioase să afle câte picături de vitamina D3 se dau la bebeluși. Vitamina D este unul dintre elementele de bază de care oamenii au nevoie pentru o dezvoltare adecvată și o stare de sănătate bună. Deficitul acestei substanțe provoacă tulburări grave, inclusiv osteoporoză.

Deficiența de vitamina D este mai frecventă în regiunile în care există o lipsă de soare. În acest caz, medicii prescriu un produs farmaceutic în picături. Luați în considerare cum să o luați corect, în funcție de indicații. Pentru a preveni deficiența de colecalciferol, trebuie să petreceți mai mult timp la soare și să vă diversificați dieta cu alimente care conțin vitamina D. Există o serie de afecțiuni medicale în care medicul prescrie administrarea substanței în picături separat. Printre indicațiile de utilizare se numără, avitaminoza și prevenirea acesteia, fracturi osoase, inflamația măduvei osoase, boli de piele, sistem imunitar slăbit și pancreatită cronică.

Câte picături de vitamina D3 se dau la bebeluși. Doza zilnică și regulile de administrare

În regiunile în care există o lipsă de soare, oamenii sunt mai predispuși să sufere de osteoporoză, artrită și diabet zaharat. Prin urmare, aici picăturile de vitamina D ar trebui să fie luate de majoritatea adulților și copiilor.

Când se administrează sub formă de picături, se recomandă următoarele doze. Pentru nou-născuți și copii până la vârsta de trei ani, până la 1000 UI, adică 1 picătură pe zi. Pentru copiii născuți prematur, se administrează 2-4 picături pe zi. Pe când, pentru persoanele sub 18 ani, 2000 UI, 4-5 picături pe zi. La primele semne de rahitism, trebuie luată o picătură pe zi timp de o lună.

Înainte de a utiliza vitamina, este important să citiți cu atenție instrucțiunile, deoarece doza zilnică variază în funcție de vârstă. Bebelușii ar trebui să primească zilnic 400 UI de vitamina D, deoarece nu este suficientă în laptele matern.

Dacă un copil are rahitism, se prescrie o doză crescută de până la 500.000 UI. De asemenea, este necesară o doză standard pe zi ușor mai mare pentru persoanele cu pielea mai închisă la culoare, deoarece acestea au dificultăți de absorbție a substanței.

Rolul vitaminei în organism. În ce alimente se găsește aceasta

Principala funcție a acestei vitamine în organism este de a stimula absorbția fosforului și a calciului din intestinul subțire și de a crește concentrația acestora în plasma sanguină. Vitamina D3 întărește, de asemenea, sistemul imunitar și influențează formarea sistemului nervos al nou-născutului. Îmbunătățește absorbția fierului, deoarece rahitismul și anemia feriprivă la copil sunt adesea legate între ele.

Vitamina se găsește în cantități mari în alimente precum peștele gras de apă sărată, ficatul de cod, untul, albușul de ou, produsele lactate bogate în grăsimi și ficatul de vită. Fulgii de ovăz și cartofii sunt, de asemenea, bogați în ea, iar printre plantele medicinale se numără lucerna și urzica. Cu toate acestea, această opțiune nu este potrivită pentru copiii cu vârsta sub un an. Aceștia nu pot mânca alimente obișnuite într-o cantitate suficientă pentru a compensa deficitul de vitamina D.

Astfel, dacă copilul tău suferă de o insuficiență de această substanță trebuie să cunoști câte picături de vitamina D3 se dau la bebeluși. Vitamina D3 este sintetizată în piele de către razele UV. Prin urmare, copilul ar trebui să meargă la plimbări de iarnă cu fața deschisă. De asemenea, exercițiile fizice în aer liber cresc producția de vitamina D.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite