sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Caz incredibil la Vaslui: Un copil a fost plimbat pe la mai multe spitale! Diagnosticat cu meningită, avea nevoie de fapt de spălături gastrice!

Un copil a fost plimbat pe la mai multe spitale din județul Vaslui. Mama unui copil în vârstă de 2 ani și 3 luni, din Huși, a fost nevoită să umble pe la mai multe unități medicale după ce micuțul a fost cu diagnosticat cu meningită. Copilul înghițise, din greșeală, o pastilă, și avea nevoie doar de spălături stomacale.

Un copil a fost plimbat pe la mai multe spitale

O femeie din Huși s-a prezentat Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului din Huși deoarece copilul ei, în vârstă de 2 ani și 3 luni, se simțea rău. Medicul de gardă i-a prelevat probe biologice micuțului și i-a administrat o perfuzie. Ulterior, femeia a fost trimisă cu copilul acasă, în ciuda faptul că acesta încă nu se simțea bine.

În momentul în care a ajuns acasă, copilul a început să vomite și să aibă stare de somnolență. Speriată, femeia a sunat la Salvare și a ajuns iar la spitalul din Huși, la același medic de gardă. Când i-a văzut, medicul i-a spus mamei că o s-o trimită la Iași, că nu e de competența Spitalului din Huși. Nu i-a comunicat mamei niciun diagnostic. În jurul orelor 21:00, femeia și copilul s-au urcat în ambulanță, unde cadrul medical i-a comunicat că nu vor merge nicidecum la Iași, ci la Vaslui, iar diagnosticul cu care este trimis băiețelul la spitalul județean este de meningită.

„Copilul se simțea rău, nu se putea ține pe picioare, iar medicul de gardă nu a făcut nimic, ne-a trimis acasă! Dacă era ceva mai grav?! Pe urmă, m-au trimis la Vaslui cu diagnostic de meningită“, a povestit mama băiatului.

Avea nevoie doar de spălături stomacale!

Ajunsă la spitalul din Vaslui, medicul care a preluat-o i-a făcut analize, i-a făcut un CT, ca să fie sigur că micuțul nu are nimic la cap. Femeia a fost pe urmă nevoită să meargă și la „Contagioase”, apoi la Pediatrie, pentru a se exclude pe rând și alte suspiciuni în privința cauzelor afecțiunii, ca, într-un final, să se decidă trimiterea băiețelului la Iași.

La Spitalul de Copii „Sf. Maria“, medicul care s-a ocupat de copil a rămas uimită că au fost puși să facă atâta drum pentru niște spălături gastrice. Copilul, cât a stat cu bunica, spune mama, înghițise accidental o pastilă găsită prin casă și i s-a făcut rău.

„Când am ajuns la Iași, doamna doctor care ne-a preluat a rămas uimită. A spus că nu e posibil așa ceva, ca băiatul să ajungă la Iași pentru ceva atât de simplu, care trebuia făcut la Huși. Dacă, Doamne ferește, ar fi înghițit accidental mai multe pastile, ce s-ar fi întâmplat în atâtea ore, cât am fost plimbată între atâtea spitale? Moare lumea cu zile în situația asta și nu se face nimic. Și-au bătut joc de noi! De ce cotizăm ca niște tâmpiți mii de lei?! Ca să îmi pui diagnostice false și să mă dai din colț în colț”, a comentat supărată mama după ce un copil a fost plimbat pe la mai multe spitale.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite