vineri, 12 aprilie, 2024

Ce conţine covridogul de la patiseria Luca: Nu aveai de unde să știi!

Foarte mulți români consumă covridogul de la patiseria Luca, fără să știe ce conține acesta. Covridogul de la Luca conține 334 calorii și are multe valori nutriționale.

Ce conţine covridogul de la patiseria Luca

Covridogul a devenit un aliment pe care îl consumă din ce în ce mai mulți români, fiind acum printre produsele de patiserie preferate ale românilor. Din dorința de a pierde cât mai puțin timp cu masa de dimineață sau de prânz, mulți români mănâncă pe fugă, iar covridogul este varianta cea mai la îndemână.

Foarte mulți români preferă, atunci când le e foame, să mănânce covrigi. Sunt ieftini, sunt sățioși și, foarte important, se găsesc la orice colț de stradă, la propriu. Dar și covridogul a intrat pe lista scurtă a aliemntelor pe care le consumă romțnii grăbiți.

Covridog este denumirea rețetei de crenvurști în aluat, mult adorați de copii, dar pe care nici adulții nu-i refuză niciodată.

Patiseriile Luca sunt printre cele mai cunoscute la nivel național, iar printre cele mai vândute produse ale lor sunt covridogii, o combinație între termenii „covrig” și „hotdog”.

Covridogul este un crenvurst învelit într-un aluat pufos de covrig, peste care se presară semințe de mac sau susan.

Covridogul de la Luca are 334 calorii

Potrivit producătorului, un covridog conține aluat, crenvurst de porc, sare și alte câteva ingrediente.

Aluatul conține 100 g de faină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare.

Crenvurst de porc are 50 de g (carne de porc 51%, apă, carne de pui 9%, ceafă de porc 5% (fără piele), carne de vită 3%, proteine (din carne de porc).

În plus, se mai pune sare, amidon, proteine din lapte, stabilizatori (difosfați, trifosfați), zaharuri ( lactoză, dextroză), condimente, conservanți (acid lactic, acetați de sodiu, lactat de calciu, azotat de sodiu), potențiator de gust (monoglutamat), agent de îngroșare (lactat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), aromă de fum, colorant (carmin).

Covridogul de la Luca are 334 calorii și are următoarele valori nutriționale:

  • Valoare medie 100g / produs (120g)
  • Valoare energetică kj 1170,0 / 1404,0
  • Valoare energetică kcal 279,0 / 334,8
  • Grăsimi 12,5 / 15,0

Câtă carne conțin, de fapt, crenvurștii

S-ar putea să te gândești de două ori înainte de a cumpăra crenvurști dacă vezi ce conțin. Pe rafturile magazinelor de la noi din țară se găsesc foarte multe tipuri de crenvurști. De cele mai multe ori, românii optează pentru acest produs datorită faptului că sunt ușor de integrat în anumite preparate și sunt și gustoși. Dimineața, alături de roșii, ouă fierte și puțină brânză, aceștia sunt ideali.

Puțini dintre cei care îi cumpără știu, de fapt, ce conțin. Toată lumea știe faptul că subiectul legat de crenvurști este unul foarte discutat, părerile fiind împărțite de cele ai multe ori. Sunt mulți români care îi consideră o variantă facilă și gustoasă de mic dejun.

În România, crenvurștii sunt consumați atât de adulți, cât și de cei mici. De obicei, atunci când trebuie să aleagă tipul de crenvurști, românii oscilează între cei din carne de pui sau de porc. Totuși, puțini sunt cei care se întreabă câtă carne conțin ei, cu adevărat.

Dincolo de conținutul de carne și de condimente, majoritatea lor aveau o listă destul de bogată de E-uri. Dar, pentru că nu multă lume acordă importanță listei de ingrediente, crenvurștii continuă să se numere printre alimentele preferate ale românilor.

Crenvurștii se regăsesc și în covridogul de la patiseria Luca, însă puțină lume știe ce mai conține acesta.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.