Ce mai gătim în post? Idei simple pentru mese rapide, gustoase și sățioase – VIDEO

Atunci când nu știm ce să mai gătim în post, primul lucru pe care îl putem face este să căutăm pe internet tot felul de rețete simple, pentru mese rapide, gustoase și sățioase. Dacă și tu ești în căutarea unor astfel de sfaturi, ai ajuns în locul potrivit! Descoperă, în continuare, cele mai simple idei pe care le poți pune în practică numaidecât.

Să pregătești mâncăruri de post nu este ușor, mai ales dacă obișnuiești să consumi alimente de origine animală. Dar, ceea ce multă lume nu știe este că gătitul unor astfel de preparate fără pic de ouă, lapte sau carne poate fi chiar distractiv. Fie că pregătești gustări simple și sățioase pentru atunci când mergi la serviciu sau gătești mâncăruri delicioase pentru acasă, nimic nu poate fi mai frumos decât să adaugi puțină imaginație și un strop de iubire.

Ce mai gătim în post? Sfaturile nutriționistei Adina Rusu

Dacă ai decis să ții post, trebuie să ții cont că alimentele pe care le poți consuma acasă sunt diferite de cele pe care le poți mânca la serviciu. De exemplu, dacă ești acasă, la mesele principale poți alege mâncărurile gătite. Poți mânca supe sau ciorbe de legume sau un fel doi, o mâncare de legume, leguminoase. Foarte importante sunt sursele vegetale de proteine, precum fasolea, lintea, soia, ciupercile și năutul, pentru ca mâncărurile să fie echilibrate din punct de vedere nutrițional.

Pentru serviciu, îți poți prepara salate, în care să adaugi sursele de proteină menționate. Poți adăuga chiar și tofu, pe care îl poți rumeni la tigaie, pentru a căpăta un gust deosebit.

„La mesele principale depinde unde ne aflăm, dacă suntem la serviciu sau dacă suntem acasă. Dacă suntem acasă, atunci e simplă varianta cu mâncărurile gătite. Putem mânca supe sau ciorbe de legume sau un fel doi, o mâncare de legume, leguminoase, dar să avem grijă să urmărim sursele vegetale de proteină. Să adaugăm în mâncăruri fasole, linte, soia, ciuperci, năut, astfel încât mâncărurile noastre să fie echilibrate din punct de vedere nutrițional.

Dacă, însă, suntem la serviciu, ne putem lua o salată, o salată în care putem adăuga dintre sursele de proteină menționate. O salată verde în care adăugăm și alte legume, alte crudități, dar în care adăugăm boabe de fasole sau de năut sau tofu tăiat cubulețe. Tofu poate chiar să fie foarte puțin în tigaie, astfel încât să capete un alt gust și este mult mai bun în salatele acestea pe care le putem lua la pachet. Deci ne putem descurca atât la prânz, cât și la cină cu una dintre aceste variante, care sunt și sățioase și pot fi și foarte gustoase.”, a declarat Adina Rusu, nutriționist-dietetician, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Cum să prepari o salată gustoasă și sățioasă? Iată ce mai gătim în post

O salată nu este neapărat plictisitoare, așa cum cred majoritatea oamenilor, ci poate fi plină de culoare și de gust. Cea pe care ți-o propunem astăzi este alcătuită din: două căni de varză kale, o conservă de tofu, sos miso sau sos de muștar, o cană de varză roșie (care trebuie dată prin răzătoare), 1-2 smochine (opțional), zeama de la o lămâie, 5-6 ridichi roșii, 2-3 morcovi, o legătură de ceapă verde, o ceapă roșie medie, 3-4 linguri de ulei de măsline și 3-4 linguri de ulei de măsline.

Dacă alegi să folosești sos de muștar, acesta se prepară din câteva lingurițe de muștar dijon, puțin ulei de măsline și un vârf de sare. Sosul miso poate fi achiziționat din comerț, acesta fiind realizat din boabe de soia fermentate.

Pentru a obține o salată incredibil de gustoasă și de sățioasă, amestecă toate ingredientele într-un bol mare. Opțional, poți rumeni puțin în tigaie tofu, pentru a-i da o aromă deosebită. Poftă bună!

Pe aceeași temă

Cele mai citite