Ce trebuie să faci ca să dezgheți și dezaburești repede geamurile de la mașină

În sezonul rece poate fi o adevărată provocare să dezgheți și să dezaburești repede geamurile de la mașină, mai ales dacă ești în criză de timp. Astfel, conducătorii auto trebuie să-și ia toate măsurile necesare pentru ca mașinile lor să fie în condiții optime de funcționare. Iar toate aceste operațiuni vor fi mai ușoare și mai eficiente dacă aveți la îndemână tot ce vă trebuie.

Gheața formată peste noapte pe geamurile mașinii este ultimul lucru pe care ți-l dorești în diminețile de iarna când te grăbești să ajungi la serviciu. Pentru asta, vă oferim câteva sfaturi pentru dezghețarea geamurilor mașinii ca să ieșiți cât mai repede din această situație.

Cum dezgheți și dezaburești repede geamurile de la mașină

În cele ce urmează vă vom da câteva sfaturi și sugestii de cum ar trebui să dezghețați și să dezaburiți mașina cât mai repede și cât mai eficient. Operațiunea de dezghețare și de dezaburire a mașinii va fi mai rapidă, mai ușoară, dar și mai eficientă dacă veți avea la îndemână tot ceea ce vă trebuie. Și aici ne referim la racletă, perie, diverse soluții de dezghețare, mănuși și altele.

Dacă a nins peste noapte, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să curățați mașina de zăpadă. Abia după ce ați îndepărtat stratul de omăt de pe caroserie și de pe suprafața vitrată a automobilului dumneavoastră veți putea să vă urcați la volan. Următorul pas pe care trebuie să-l faceți este să porniți motorul și să-l lăsați să ruleze la ralanti. Totodată, după câteva secunde, acționați butoanele de degivrare a parbrizului, lunetei și a oglinzilor exterioare.

Apoi, după aproximativ două minute, va trebui pornită și instalația de climatizare pe modul „Auto”. Atenție: acesta funcționează doar cu aerul condiționat activat! După aceea, în timp ce mașina se încălzește, ieșiți din habitaclu pentru a dezgheța geamurile. Datorită faptului că motorul primește o sarcină în plus, după cuplarea compresorului, el se va încălzi mai repede. Înainte de a coborî din mașină, întredeschideți unul dintre geamuri, de preferință cel de la șofer. În acest fel, aerul va fi proaspăt atunci când vă veți urca la volan.

Sfaturi pentru dezaburirea mașinii

Procesul de dezaburire va fi mai rapid și mai eficient dacă fantele gurilor de ventilație vor fi orientate astfel încât fluxul de aer să fie direcționat către parbriz și către geamurile laterale. După ce geamurile s-au dezaburit pe interior, nu trebuie să comutați pe modul „ventilare” instalația de climatizare pentru că suprafața vitrată se va aburi imediat și va trebui să o iei de la capăt cu întregul proces.

În același timp, experții recomandă ca geamurile să fie curate pe interior deoarece praful depus pe acestea sau reziduurile provenite de la fumul de țigară pot face să se aburească foarte rapid. Pentru asta, este utilă degresarea lor folosind o soluție specială.

Mai mult decât atât, în mașină nu trebuie să existe nici o sursă de umiditate care poate provoca aburirea geamurilor. Va trebui să verificați ca în habitaclu să nu se fi infiltrat apă sau în habitaclu, în caul în care a nins. De obicei, cu cât veți încălzi şi veți usca mai repede interiorul maşinii dumneavoastră, cu atât veți avea o vizibilitate mult mai bună la condus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite