marți, 8 octombrie, 2024

Ce trebuie să faci când ai glicemia mică? Cum să faci față situațiilor când nivelul de zahăr este scăzut

Atunci când te întrebi ce trebuie să faci când ai glicemia mică trebuie să știi că trebuie să apelezi la ajutorul unui medic. Hipoglicemia apare atunci când nivelul de zahăr sau de glucoză din sânge este prea scăzut. Aceasta provoacă frisoane, anxietate, piele umedă, iritabilitate, dureri de cap, palpitații și foame.

Nivelurile scăzute de zahăr apar adesea la persoanele cu diabet zaharat, care pot fi cauzate de medicamentele pentru diabet, de deficiențele nutriționale sau de exercițiile fizice. O astfel de patologie poate pune în pericol viața diabeticilor și poate provoca convulsii, comă și chiar moartea. Anumite probleme medicale, inclusiv cancerul, medicamentele, tumorile, consumul excesiv de alcool și factorii ereditari, pot duce la niveluri scăzute de zahăr în sânge la persoanele care nu au diabet.

Ce trebuie să faci când ai glicemia mică? Primul ajutor pentru a scăpa rapid de disconfort

În unele cazuri, apare o afecțiune numită hipoglicemie reactivă, care provoacă o scădere a glicemiei la patru ore după masă. Tratamentul depinde de cauzele scăderii. La diabetici, această afecțiune poate fi prevenită prin monitorizarea regulată a nivelului de zahăr din sânge și menținerea acestuia în limite normale.

Terapia bolilor concomitente ajută, de asemenea, la rezolvarea problemei. Hipoglicemia reactivă poate fi gestionată prin consumul de mese mici la 3 ore distanță. Primele simptome ale nivelului scăzut de zahăr includ frisoane, oboseală, neliniște, foame și iritabilitate.

La primul semn al acestei afecțiuni, diabeticul trebuie să mănânce 15 grame de carbohidrați, de exemplu 1 lingură de zahăr sau să bea o jumătate de pahar de suc de fructe. Dacă nivelul glicemiei rămâne sub 70 mg/dl după 15 minute, trebuie consumată o altă porție de carbohidrați.

Continuați să mâncați 15 grame la fiecare 15 minute până când nivelul de glucoză este peste 70 mg/dl. O scădere accentuată a zahărului poate provoca confuzie, somnolență severă, leșin și comă. Oricine prezintă astfel de simptome trebuie să consulte imediat un medic.

Cum poți să elimini această problemă. Reguli recomandate de specialiști

Un studiu pe scară largă privind controlul diabetului a constatat că persoanele cu diabet care au avut o scădere a glicemiei au un risc de 50% de a avea un alt atac. De asemenea, aceste persoane au un risc de 25% de a dezvolta un al treilea atac în următoarele 24 de ore.

Milioane de oameni au scăderi episodice sau ușoare ale nivelului de zahăr din sânge. Însă persoanele cu diabet care iau insulină și alte medicamente pentru scăderea glicemiei au un risc mai mare de a dezvolta această afecțiune.

Tratamentul include administrarea unor cantități mici de carbohidrați. Determinarea efectelor medicamentelor pe care le luați și ajustarea acestora în timp util vă va ajuta să scăpați de problemă. Pentru a preveni manifestarea disconfortului este importantă efectuarea de schimbări în dietă. Tratarea oricăror comorbidități contribuie la ameliorarea simptomului.

Persoanele nu cunosc ce trebuie să faci când ai glicemia mică pot controla nivelul scăzut al acesteia prin verificarea regulată a nivelului de zahăr din sânge. Acestea pot corecta rapid situația prin consumul de alimente până când acesta revine la normal. Persoanele cu hipoglicemie reactivă pot preveni această problemă mâncând mese mici la fiecare trei ore, făcând exerciții fizice în mod regulat, având o dietă sănătoasă și evitând alimentele bogate în zahăr pe stomacul gol.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite