Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu, putem pregăti cea mai bună plăcintă cu mere. Aceasta este delicioasă, are o aromă aparte și le va aminti celor dragi de savoarea bucatelor din vremea copilăriei. Pentru a obține la final o plăcintă irezistibilă trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, iar succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru un desert de casă gustos și pufos.
Cea mai bună plăcintă cu mere
Când vine vorba de savuroasele plăcinte de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și rafinate. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem pregăti o plăcintă cu mere gustoasă și pufoasă. Aceasta este ideală la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Pentru a obține o plăcintă pufoasă și aromată trebuie să facem mai întâi un aluat fraged cu ulei și apă minerală. Pe lângă acest desert savuros, putem face la ceas aniversar și o negresă pufoasă și cremoasă. Delicioasa negresă este desertul copilăriei, fiind adorată de cei mici, dar și de cei mari.
De asemenea, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură grecească cu portocale. Aceasta este rafinată, are un aspect deosebit și o savoare aparte. Plăcinta cu mere este delicioasă, ușor de făcut, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor celor de la masă.
Rețeta unui desert de casă irezistibil
Pentru delicioasa plăcintă cu mere vom avea nevoie de 500 g de făină, 200 g de unt, 100 g de smântână, 1 ou, 150 g de zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 10 g de praf de copt și 1 vârf de cuțit de sare. Pentru umplutură vom folosi 2 kg de mere, 3 linguri de zahăr și 1 linguriță de scorțișoară pudră.
Mai întâi se spală merele și se curăță, apoi se dau prin răzătoare. Se pun merele la călit într-un vas mare apoi se adaugă 5 linguri de zahăr. După ce se topește zahărul, se pune și scorțișoara. Se amestecă din nou până când mai scade zeama apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit. Într-un vas mare se freacă untul împreună cu zahărul, apoi se toarnă esența de vanilie. Oul se bate spumă separat apoi se adaugă în compoziție. Se pune smântâna și se amestecă din nou până când obținem o compoziție omogenă.
După aceea vom pregăti aluatul de plăcintă cu mere. Se pune făina într-un vas mare apoi se adaugă sarea și praful de copt. După aceea se toarnă compoziția făcută anterior și se amestecă din nou apoi se începe frământarea aluatului până când acesta nu se mai lipește de mâini și devine elastic.
Se lasă aluatul la dospit timp de 15 minute apoi se împarte în două bucăți. Se întinde fiecare bucată până când obținem două foi de grosime potrivită. Se pune prima foaie de aluat într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt apoi se toarnă umplutura de mere și se uniformizează. După aceea se pune a doua foaie de aluat și se dă plăcinta cu mere la cuptor timp de 40 de minute. Se poate verifica dacă plăcinta este coaptă suficient aplicând testul cu scobitoarea.
La final, se scoate plăcinta de la cuptor, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține o plăcintă savuroasă, pufoasă și pe placul tuturor celor de la masă.
Plăcinta de casă cu mere este ideală la mesele festive alături de alte deserturi gustoase. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.