sâmbătă, 18 ianuarie, 2025

Cea mai bună rețetă de piftie. Trucuri simple pentru un preparat reușit

Multe gospodine pregătesc pentru masa de Crăciun cea mai bună rețetă de piftie. Piftia de porc este gustoasă și pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat reușit.

Cea mai bună rețetă de piftie

La ceas de sărbătoare, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și aromate. De la masa de Crăciun nu trebuie să lipsească tradiționala piftie de porc, delicioasă și irezistibilă pentru musafiri. Pentru a obține o piftie bine închegată și aromată trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii.

Carnea trebuie să fie grasă și să includă ciolan, picioare de porc, șorici, cap de porc. Pe lângă acestea, se pot adăuga și câteva bucăți de pulpă de porc. Carnea grasă se pune mai întâi la fiert, apoi cea slabă. Un alt truc este să pregătim o zeamă de piftie foarte gustoasă și aromată. Zeama în care a fiert carnea se păstrează și se condimentează cu sare, usturoi și alte ingrediente pentru a obține o piftie delicioasă.

De asemenea, zeama trebuie strecurată la final pentru a nu avea verdeață prin ea sau bucăți de legume. Aceasta se toarnă în boluri nu înainte de a pune în fiecare bol câteva bucățele de carne de porc fiartă anterior.

Când vine vorba de savuroasa piftie petru masa de Crăciun, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Acest preparat se face ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative  cu un adevărat deliciu tradițional. Nelipsite de la masă sunt și gustoasele murături ce merg perfect cu o friptură savuroasă făcută la tigaie sau la cuptor.

Cum să pregătești acasă un preparat savuros pentru masa de sărbători

Dacă vrem să facem acasă o piftie de porc gustoasă vom avea nevoie de 500 g de pulpă de porc, 500 g de picioare de porc, 1 kg de carne de porc, 2 urechi de porc, 2 morcovi mari, o rădăcină de păstârnac, o ceapă, sare, piper și două căpățâni de usturoi pisat.

Mai întâi se pregătesc picioarele și capul de porc. Acestea se rad foarte bine cu cuțitul, se spală și se curăță. După aceea se taie în bucăți și se pune carnea la fiert într-o oală mare plină cu apă și în care adăugăm puțină sare. Când începe să fiarbă carnea, se îndepărtează spuma de deasupra.

Treptat, se adaugă zarzavatul și se lasă la fiert, apoi se pune sarea și ulterior piperul. Se lasă la fiert la foc potrivit până când carnea începe să se desprindă de pe oase. După ce carnea este gata, se dezosează, se taie și se pune în castroane. Pentru a oferi răciturilor un plus de savoare și culoare, putem pune lângă bucățile de carne și câte două felii de morcov fiert.

După aceea se curăță uturoiul și se pisează foarte bine, apoi se amestecă cu 100 ml de zeamă. Compoziția obținută cu usturoi se amestecă cu zeama în care a fiert carnea. La final, se strecoară zeama și se toarnă în castroane peste carnea de porc după care se pun la frigider. După ce zeama s-a închegat, se scot castronele de la rece și se servește piftia împreună cu mămăliguță.

Dacă vrem să pregătim pentru masa de Crăciun o piftie gustoasă și aromată, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat. Acest preparat este nelipsit de la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.