Ceai de coji de nucă. În ce sezon este recomandată administrarea remediului

Tot mai multe persoane administrează un ceai de coji de nucă deoarece acest aliment este indispensabil pentru prevenirea și tratarea sindromului metabolic, a bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip 2.

Substanțele antiinflamatorii din nuci joacă un rol deosebit în menținerea sănătății oaselor, promovarea pierderii în greutate și prevenirea obezității. Nu este un secret că toată lumea are nevoie de acest dar prețios al naturii, indiferent de sex sau vârstă. Nucile nu sunt doar gustoase, ci ne ajută literalmente să trăim. Nucile sunt utilizate pe scară largă în medicina populară datorită numărului mare de nutrienți pe care îi conțin. În plus, se folosesc toate părțile sale, coaja de nucă, miezul, pereții nucului.

Ceai de coji de nucă. Beneficiile remediului naturist

Cojile de nucă au un efect pozitiv asupra tuturor proceselor din organismul uman. Reglează metabolismul și este util pentru sistemul digestiv. De obicei, în tincturi și decoctări coaja de nucă și sepalele sunt folosite împreună, deoarece proprietățile lor curative nu sunt inferioare una față de cealaltă. Cu toate acestea, sepalele sunt totuși mai potrivite pentru tratarea glandei tiroide, deoarece conțin mai mult iod.

Coaja tare a miezului de nucă conține un număr mare de substanțe benefice. Aminoacizii sunt implicați în toate procesele metabolice, ajutând sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor. Mai exact, coaja de nucă conține cantități mari de calciu, fier, zinc, magneziu. De asemenea, conține iod și vitaminele P, A, C, C, grupul B. Acest complex restabilește echilibrul organismului, ajută la normalizarea stării psihice, calmează sistemul nervos și normalizează somnul.

Coaja de nucă necoaptă este un bun remediu pentru calculi biliari. Este dovedit științific că și cojile de nucă verde au proprietăți antioxidante. Acestea reduc semnificativ riscul apariției celulelor canceroase.

Rețete cu coji de nucă. Leac pentru curățarea vaselor de sânge și tratamentul colitei

Dacă doriți să curățați vasele de sânge, preparați următorul decoct. Veți avea nevoie de 15 buc. de coji de nucă și 500 ml de apă clocotită. Combinați toate ingredientele împreună. Puneți la foc mic și fierbeți timp de 10 minute. Când amestecul a căpătat o culoare maro închis, strecurați prin tifon.

Se iau 2 linguri de infuzie în fiecare zi, pe stomacul gol (dimineața, după-amiaza și seara). Cursul de tratament este de 2 săptămâni, apoi faceți o pauză. Este bine să știți că decocturile pe bază de coajă de nuc au efecte antibacteriene, antimicrobiene și reparatoare și, prin urmare, sunt adesea consumate în timpul sezonului rece. Tincturile și decocturile realizate din bractee de nuc sunt, de asemenea, folosite pentru tratarea tusei.

O rețetă asemănătoare este folosită pentru tratarea colitei. Astfel, se macină 200 g de coji pe un tocător de carne sau blender. Adăugați 100 g de frunze de nuc uscate și măcinate. Puneți toate ingredientele într-un bol emailat și turnați apă clocotită peste ele. Se fierbe timp de 30 de minute. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Luați acest ceai de coji de nucă de 2 ori pe zi, pe stomacul gol, la fiecare administrare câte 3 linguri. Pentru a nu vă afecta organismul, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Cursul de tratament este de 2 săptămâni, după care se recomandă o pauză de 40 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite