vineri, 12 aprilie, 2024

Ceai de rădăcină de păpădie pentru cancer. Beneficiile plantei pentru sănătate

Tot mai multe persoane își doresc să afle rețeta minune de ceai de rădăcină de păpădie pentru cancer. Din cele mai vechi timpuri se știe că rădăcina de păpădie este foarte hrănitoare și are multe beneficii pentru sănătate.

Păpădia este săracă în calorii, dar bogată în fibre și în vitaminele K, A și C. Rădăcina este capabilă să reducă rata de creștere a celulelor canceroase, să normalizeze nivelul colesterolului și să susțină funcția hepatică. Pe lângă faptul că este bogată în vitamine și minerale, păpădia este ușor de procurat, ușor de preparat și are o aromă plăcută.

Ceai de rădăcină de păpădie pentru cancer. Cum poate fi pregătit acesta?

Păpădia este o plantă cu flori originară din Europa, Asia și America de Nord. Aceasta este membră a familiei Asteraceae, fiind rudă cu dalia, ciulinul de lapte, ambrozia, salata verde, anghinarea și floarea-soarelui.

Păpădia este folosită pentru tratarea multor afecțiuni, de la probleme intestinale până la menținerea sănătății ficatului. Unele triburi de nativi americani mestecau rădăcina de păpădie pentru a ameliora durerea, alții abureau frunzele și le aplicau pe gât.

Beneficiile acestei plante nu se află doar în rădăcină. Frunzele, semințele și florile sale pot fi folosite în multe preparate pe bază de plante și fiecare dintre acestea va avea proprietăți unice. Este bine de știut că planta poate lupta împotriva celulelor canceroase. Mai mult decât atât, interesant este faptul că mai multe studii au arătat că rădăcina de păpădie poate fi utilă în prevenirea și tratarea cancerului.

Ceaiul poate fi preparat în diferite moduri. Cel mai simplu este să turnați apă clocotită peste rădăcină și să o lăsați la infuzat timp de 5-10 minute, apoi să o strecurați. Pentru a face cafea, rădăcina trebuie să fie uscată în cuptor timp de 10-15 minute la 180ºC.

Studiile efectuate pentru identificare efectelor extractului de păpădie

De exemplu, în 2011, oamenii de știință de la Universitatea din Windsor, Canada, au studiat efectele extractului de păpădie asupra celulelor canceroase de piele. Ei au descoperit că după administrarea unui ceai din această plante, celule cancerigene au început să se micșoreze în doar 48 de ore de la tratament.

Un alt studiu din revista Oncotarget sugerează că extractul de rădăcină de păpădie poate ataca 95% din celulele canceroase de colon în două zile. O altă lucrare a descoperit că rădăcina poate fi încorporată în tratamentul leucemiei, al cancerului pancreatic, de sân și de prostată.

Colesterolul ridicat este una dintre cauzele majore ale bolilor coronariene. Această substanță se poate depune în vasele de sânge, ceea ce le îngustează și încetinește fluxul sanguin. O dietă sănătoasă este una dintre cele mai simple modalități de a preveni colesterolul ridicat. Limitând consumul de alimente procesate și adăugând mai multe fructe și legume, vă puteți reduce colesterolul.

Un ceai de rădăcină de păpădie pentru cancer este eficient și pentru reducerea colesterolului. În cadrul unui experiment pe animale, dieta iepurilor a constat în alimente bogate în colesterol, dar cu adaos de rădăcină de păpădie. Ca urmare, această plantă a ajutat la scăderea colesterolului total, a trigliceridelor și a nivelului de colesterol LDL rău, în timp ce nivelul colesterolului HDL sănătos a crescut.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite