sâmbătă, 12 octombrie, 2024

Ceai de sunătoare pentru stomac. Beneficiile plantei pentru organism

Un ceai de sunătoare pentru stomac te va ajuta să ameliorezi disconfortul simțit. Sunătoarea este o plantă unică, cu o serie de beneficii pentru sănătate. În antichitate, era numit „leacul pentru 99 de boli” și era folosit în tratamentul multor afecțiunea. Această plantă este răspândită în toată Europa, iar florile sale însorite pot fi găsite și în Ucraina.

Planta conține până la 13% taninuri, aproximativ 1% flavonoide, hiperoside, rutină, quercitrină, miricetină, leucoantocianine și saponine. De asemenea, acesta conține coloranți, ulei esențial, substanțe rășinoase, acid ascorbic până la 140 mg, vitamina PP dar și alte vitamine. Pentru sunătoare este destul de adevărat celebrul citat al lui Paracelsus: „Totul este o otravă și totul este un leac. Doar doza face ca medicamentul să fie o otravă, iar otrava să fie un leac”. În ciuda beneficiilor aduse organismului de multe dintre substanțele care se află în compoziția sunătoarei, atunci când este consumată în exces, aceasta prezintă proprietăți otrăvitoare.

Ceai de sunătoare pentru stomac. Ce probleme de sănătate ameliorează remediul naturist?

Animalele evită planta, deoarece încă din antichitate s-au înregistrat cazuri de otrăvire a animalelor, în special a oilor și vacilor. După ce au consumat planta sunătoare, glandele lor limfatice s-au inflamat și au apărut ulcere. Cauza afecțiunii constă dintr-un pigment special conținut în sunătoare, care face ca zonele nepigmentate ale animalelor să fie mai sensibile la razele solare. Acesta este secretul din spatele numelui îngrozitor al plantei.

Slavii aruncau crenguțe de sunătoare în apă rece pentru a preveni dizenteria și alte afecțiuni. Sunătoarea era folosită pentru tratarea tăieturilor și arsurilor. În acest scop, florile erau așezate pe rană. Sunătoarea activează digestia, îmbunătățește secreția de sucuri digestive, are proprietăți coleretice, încetinește peristaltismul intestinal, combate cu succes infestările cu viermi și normalizează metabolismul.

Decoctul de sunătoare a fost folosit cu succes pentru boli precum gastrita, leziuni ulcerative ale zonei gastroduodenale, colită și diaree. De asemenea, aceasta contribuie la ameliorarea bolilor ficatului, rinichilor, vezicii biliare și ale tractului urinar.

Pentru a pregăti un ceai se toarnă 10 g de sunătoare uscată peste 200 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră, apoi se strecoară și se bea.

Leacul bătrânesc care întărește articulațiile și previne apariția afecțiunilor cardiovasculare

În antichitate se spunea că sunătoarea găsește locurile „slabe” și vindecă acolo unde este mai mare nevoie de ea. Planta are efecte benefice asupra tuturor sistemelor organismului. Infuziile de sunătoare se beau pentru a menține sistemul imunitar sănătos. Din acest motiv, fitoterapeuții au recomandat deseori utilizarea sa în cazuri de oboseală.

Efectul terapeutic al plantei se datorează compoziției cu multiple fațete. Primul și principalul ingredient, vitamina E, protejează organismul de radicalii liberi. Vitamina A are efecte benefice asupra pielii, îmbunătățește vederea, ajută la combaterea virușilor și stimulează imunitatea. Vitamina C restabilește elasticitatea cartilajelor, întărește articulațiile, previne apariția celulelor canceroase în organism. Rutina asigură rezistența vaselor de sânge.

Un ceai de sunătoare pentru stomac accelerează vindecarea acestuia și ameliorează inflamațiile. Fitoncidele, cunoscute și sub numele de antibiotice vegetale, sunt, de asemenea, responsabile pentru acțiunea antimicrobiană. Funcționarea corectă a inimii este asigurată de acidul nicotinic, precum și de antidepresivele hiperforină și hipericină. Fiecare dintre aceste componente puternice este adusă cu succes în tandem de natura însăși.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite