sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Cel mai frecvent tip de cancer. La ce vârstă apare tumora?

Cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din lume. Dintre tumorile maligne feminine, este cel mai frecvent. Tumora apare adesea în timpul vârstei reproductive. Prin urmare, fiecare femeie ar trebui să cunoască principalele simptome ale cancerului de sân pentru a-l depista la timp, pentru a merge la medic și pentru a primi un tratament în timp util. În acest caz, oncologii nu numai că reușesc să vindece complet boala, dar și să evite îndepărtarea completă a sânului.

Adesea, boala nu este detectată în stadii incipiente, deoarece cancerul de sân debutează de obicei fără simptome. În plus, este posibil ca femeia să nu le acorde prea multă atenție și să nu consulte un medic pentru o perioadă lungă de timp, chiar dacă tumora continuă să crească. În cele mai multe cazuri, primele semne ale cancerului de sân pot fi detectate doar prin palpare. De obicei, nu există nicio modificare vizibilă a pielii sau a formei sânului dacă tumora se află în interiorul canalului și are un diametru mai mic de 5 cm.

Cel mai frecvent tip de cancer. La ce semne să fii atent pentru a identifica boala la timp

În cazul cancerului de sân, femeile descoperă de obicei singure primele simptome. Acestea pot fi mărirea în dimensiuni a unei glande, deplasarea acesteia în sus sau în lateral, creșterea mobilității unui sân sau fixarea acestuia, limitând mobilitatea.

De asemenea, are loc retracția mamelonului, modificări ale formei sale, apariția de erupții sau ulcerații. Primele semne posibile ale cancerului mamar sunt scurgerea din mamelon, scurgerea poate fi sub formă de sânge, puroi sau colostru. Schimbarea stării pielii deasupra sânului. Pacientul simte bombarea sânului, tensiune sau umflarea sa.

În cazul cancerului de sân, simptomele timpurii ar trebui să fie un motiv pentru a vizita un medic și a fi supus unui diagnostic. Este foarte probabil ca semnele detectate să nu indice o tumoare malignă, ci mai degrabă o mastopatie, o inflamație a sânului sau un neoplasm benign. Totuși, este mai bine să fim siguri, pentru ca în caz de cancer să nu trecem într-un stadiu, când tratamentul devine ineficient.

Dor sânii în cancer? Când este indicat să consultați un mamolog?

Semnele subiective ale cancerului de sân sunt semne care se bazează pe ceea ce simte femeia. De fapt, acestea sunt plângerile cu care pacienta consultă un mamolog sau un oncolog. Principalele semne subiective ale cancerului de sân sunt senzații de tensiune la nivelul sânului.

De asemenea, pacienta simte mâncărimi la nivelul sânului. Semnele posibile de sindrom de intoxicație în cancerul de sân sunt febra și greața. În cazuri rare, femeile se pot plânge și de umflarea sânilor, secreții mamelonare. În majoritatea cazurilor, cancerul de sân apare doar în stadii tardive. Prin urmare, este necesară o examinare medicală obiectivă pentru un diagnostic precoce.

Pacienții își întreabă adesea medicul care este cel mai frecvent tip de cancer și dacă cancerul de sân doare. Unii dintre ei cred că durerea de sân este un semn al unei tumori maligne. Dar nu este așa. Dacă aveți dureri de sân, este mai probabil ca procesele dishormonale să fie cauza simptomului decât cancerul. Durerea de sân în cancer apare de obicei în stadii avansate, când prezența unei tumori este detectată și prin alte semne clinice.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite