miercuri, 24 iulie, 2024

Copacul banilor – metode de îngrijire. Reguli simple oferite de gospodinele cu experiență  

Copacul banilor necesită o îngrijire mai delicată. Acestei flori de cameră îi place lumina. Cantitatea de lumină solară influențează direct culoarea frunzelor. De exemplu, dacă aveți specii cu flori sau soiuri cu frunze pestrițe, primele nu vor înflori, iar cele din urmă își vor pierde culoarea dacă nu există suficientă lumină.

Așadar, cele mai bune locuri pentru aceasta sunt geamurile orientate spre sud, sud-est și sud-vest. Lumina directă a soarelui este practic inofensivă pentru plantă. Singurele excepții sunt soiurile pur verzi. Soarele arzător poate provoca apariția unor pete roșiatice la marginea frunzelor sau acestea pot căpăta o culoare brun-roșiatică pe toată suprafața. Prin urmare, umbriți planta cu o perdea în timpul zilei. Aceasta va avea nevoie de iluminare artificială. Din cauza lipsei de lumină, lăstarii se pot subția, iar frunzele copacului de bani cad.

Copacul banilor îngrijire. La ce temperatură trebuie păstrată floarea de cameră

Așadar, dacă se pune întrebarea dacă un copac de bani preferă lumina sau umbra, atunci trebuie să fie cu siguranță la lumină. Vara, ciulinii sunt foarte fericiți dacă îi duceți în aer liber, pe balcon, pe verandă sau în grădină. Dacă nu este cazul, coborâți pur și simplu copacul cu bani pe podea, unde este întotdeauna puțin mai rece. Aerisiți frecvent încăperea. Dar asigurați-vă că încăperea este lipsită de curenți de aer.

Temperatura confortabilă pentru plantă este de +22 – +28 ℃. Cu toate acestea, de la sfârșitul lunii noiembrie până la începutul lunii februarie, planta intră într-o perioadă de repaus vegetativ, în timpul căreia are nevoie de o temperatură de aproximativ +14 – +16 ℃.

În această perioadă, pur și simplu puneți planta departe de încălzire, poate lângă ușa de la balcon. Dacă aveți o verandă izolată, planta poate chiar să ierneze acolo la o temperatură de +8 – +10 ℃. Copacul de bani nu trebuie ținut la cald în timpul iernii. Încercați să-i acordați o pauză de trei luni de iarnă într-un loc răcoros, altfel își poate pierde frunzele. Spre deosebire de multe alte plante, fluctuațiile zilnice de temperatură sunt benefice pentru plante.

Cât de frecvent trebuie udată planta? Pulverizarea poate afecta frunzele acesteia

Chiar și în timpul verii, planta nu are nevoie de multă apă, udați abundent floarea doar o dată la 2-3 săptămâni. Dacă este tânără, udați-o o dată pe săptămână pe vreme caldă. Dacă solul s-a uscat pe o adâncime de câțiva centimetri, acesta este semnalul corect de udare. Toamna, udați o dată la 3-4 săptămâni, timp în care solul trebuie să se usuce până la o adâncime de 4 cm în momentul în care udați. Udați copacul de bani cât mai puțin iarna.

Floarea, nu numai că nu are nevoie de pulverizare, dar este contraindicată, deoarece aceasta poate deteriora aspectul frunzelor și poate duce la putrezirea lor. Acest lucru este foarte convenabil pentru cei care, din cauza circumstanțelor, trebuie adesea să plece de acasă pentru perioade lungă de timp, astfel încât să vă poată aștepta.

Deși nu trebuie să pulverizați copacul banilor, planta are nevoie de îngrijire. Frunzele acesteia trebuie să fie șterse periodic pentru a le menține curate și pentru a respira liber. Dacă ramurile unui copac de bani chelesc, cu siguranță motivul este că nu este îngrijit corespunzător. Chiar și pentru o plantă atât de puțin pretențioasă, aveți nevoie de un mediu confortabil pentru a vă bucura de ea pentru o perioadă lungă de timp.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite