Delicioasele cornulețe fragede cu unt sunt ideale la masa de Crăciun alături de alte deserturi gustoase și aromate. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu niște fursecuri savuroase, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple, iar succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil.
Cornulețe fragede cu unt
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pentru iubitorii de delicii tradiționale ca pe vremea bunicii, ideale sunt niște cornulețe fragede cu unt. Acestea sunt gustoase, au o aromă aparte și sunt ușor de făcut. Cornulețele sunt ideale la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Pentru a pregăti niște cornulețe delicioase, trebuie să ținem cont de câteva trucuri și să pregătim un aluat fraged cu unt. Dacă vrem să oferim acestui desert un gust aparte putem face aluatul cu untură și smântână. Pe lângă acest desert savuros putem pregăti pentru masa de Crăciun și un chec pufos și delicios.
De asemenea, putem face pentru cei dragi și prăjtura imperială, rafinată, cremoasă și cu un aspect deosebit. Aceste deserturi sunt pe placul multora dintre noi, fiind ideale la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat savuros. Cornulețele pot fi umplute cu rahat, cu ciocolată sau cu dulceață, după preferințe, și pot fi decorate cu zahăr pudră, pot fi glasate în ciocolată sau ornate cu fulgi de cocos.
Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert gustos și aromat
Pentru a pregăti niște cornulețe fragede cu unt vom avea nevoie de 200 g de unt, 50 g de zahăr pudră, 3 gălbenușuri, 350 g de făină, coajă rasă de portocale, esență de vanilie și zahăr pudră vanilat pentru decor.
Într-un vas mare se mixează untul împreună cu un praf de sare, zahărul pudră, gălbenușurile, coaja rasă de portocală și esența de vanilie. După aceea se pune făina și se începe frământarea aluatului până când devine elastic și nelipicios. Când este gata se învelește în folie alimentară și se dă la frigider timp de o oră.
Se scoate aluatul din frigider și se împarte în 3 bucăți care se întind foarte bine. După aceea fiecare fâșie de aluat se decupează în cercuri, în triunghiuri sau în fâșii dreptunghiulare pentru a forma ulterior delicioasele cornulețe.
Fiecare cerc de aluat se taie în 4 în funcție de cât de mari vrem să obținem cornulețele. Pe fiecare bucată de aluat se pune un cubuleț de rahat și se rulează aluatul. Cornulețele se așază într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava la cuptor și se lasă timp de 20 de minute, până când savuroasele cornulețe se rumenesc ușor. Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează deasupra cu zahăr vanilat.
Cornulețele fragede cu unt sunt gustoase, aromate și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final un desert irezistibil. Cornulețele sunt ideale la mesele festive alături de alte prăjituri delicioase și rafinate.