vineri, 14 iunie, 2024

Cu ce păreri despre insula Thassos s-au întors românii din vacanța în Grecia! „Da, știu că mulți de pe aici au avut bone filipineze când au fost mici!”

Din cauza condițiilor de pe litoralul nostru și a prețurilor exorbitante, mulți români preferă să-și petreacă vacanțele departe de România. Turiștii români au diverse păreri despre insula Thassos. În timp ce pe de o parte se află cei care sunt încântați de ceea ce le pot oferi țări precum Grecia sau Bulgaria, există și cazuri în care oamenii ajung acasă din concediu cu inima amară. Un turist român care a mers să se odihnească pe plaja insulei Thassos, s-a întors total decepționat. Iată ce a povestit despre experiența prin care a trecut.

Turiștii au diverse păreri despre insula Thassos

Printre români, Thassos este una dintre cele mai populare destinații de călătorie de pe litoralul grecesc. Fascinați de imaginile frumoase ale plajei Saliara (sau Marble Beach), vizitatorii care au pus pentru prima dată piciorul pe insulă o pun în fruntea preferințelor turistice. Unii fie nu s-au informat suficient în prealabil, fie pur și simplu au omis recomandările altor turiști în privința acestui loc. Un turist român a fost profund dezamăgit de ceea ce a găsit, dar și de drumul pe care îl parcursese până la destinație.

„Într-adevăr, Grecia este minunată, iar insula Thassos pentru mine este preferată. Sunt foarte multe locuri frumoase nici nu avem timp să le vedem pe toate. Știu că fiecare cu gustul lui, dar atâta este de lăudată Marble Beach, am văzut chiar comentarii că se ajunge ușor acolo. Dar, măi oameni, cu ce ajungeți voi la Marble Beach? Cu avionul? Nu am văzut niciun comentariu că drumul ăla este neasfaltat, plin de hîrtoape și durează 30 min cițiva km. Ne-a hurducăit de ne-a rupt oasele. Am fărămat mașinile pentru o prăpădita de plajă aglomerată, cu un bărulet cu sandvișuri, cipsuri și inghețată, cocktail apa chioară, cafea – doar ness la aparat din ăla care se găsește în România cu 2 lei. Dacă aveai nevoie să te clătești la duș, trebuia să plătești, după ce plătisem 15 euro de șezlong (noi eram 6) deci rețineți drumul spre Marble Beach este un calvar”, a scris bărbatul pe Forum Thassos.

Cum au reacționat internauții la postarea bărbatului

Unii nu i-au luat în serios comentariul, amuzați de „văicărelile” bărbatului, însă, au existat și oameni empatici are au vizitat insula câțiva ani la rând, și care au sărit cu sfaturi de călătorie.
„Tineți mașinile în vitrină, să nu se murdărească/strice…” / „Offff, Doamne! Da’ știu că mulți de pe aici au avut bone filipineze când au fost mici… oameni buni, unii au ajuns la Marble cu Tico…”/ „Și nu s-au mai întors” / „Am prins chiar autocarul Normandia cu turiști rămas suspendat pe drum, au venit cu un utilaj să îl tragă”, sunt câteva dintre comentariile internauților.

O persoană care a preferat să se facă util în alt sens, i-a sugerat ca data viitoare să ia drumul dinspre Limenas, dacă se decide să mai meargă pe viitor și nu vrea probleme. Deși acesta este un drum forestier, este unul destul de ușor de parcurs dacă se merge încet și cu grijă. Aceasta a adăugat că Plaja Saliara este mai degrabă „pentru o baie, poze și cam atât”. În schimb, i-a fost recomandată Porto Vathy, care se află la doar câteva sute de metri de plaja vizitată de bărbat, deoarece este perfectă „pentru stat la plajă, papa și bautură”.
Altcineva, în schimb, a avut o experiență la fel de nefericită ca cel care a inițiat postarea și îi împărtășește opinia.

„Astăzi am fost și noi la Marble Beach și am rămas cam dezamăgiți: 5 km de drum neamenajat, 15 eur / șezlong în care ai inclusă o cafea (tristă) sau un suc la cutie, abia reușeai să ajungi la apă, nu ai voie cu apă sau ronțăieli, iar oferta lor că menu e foarte limitată. Apa într-adevăr este minunată, dar cam atât…”, și-a relatat experiența o româncă.

Turiștii români au diverse păreri despre insula Thassos, în funcție de așteptarile și preferințele personale.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite