luni, 25 septembrie, 2023

Cu ce se mănâncă varza de bruxelles? Cu ce garnituri poate fi combinată leguma?

Tot mai multe gospodine se întreabă cu ce se mănâncă varza de bruxelles. Varza de Bruxelles este una dintre cele mai subestimate legume. Aceste „bijuterii” verzi sunt sănătoase și, de asemenea, foarte gustoase dacă sunt pregătite corect.

Varza de Bruxelles este deosebit de populară. Sezonul lor începe la sfârșitul toamnei și continuă până la sfârșitul iernii. În același timp cu sezonul de varză de Bruxelles începe sezonul de vânătoare, așa că foarte des această legumă este pregătită ca o garnitură la vânat. Multe persoane adaugă această legumă la tot felul de cocoși și căprioare. Varza de Bruxelles este în mare parte gătită și apoi sărată și trecută prin unt, bacon, usturoi și cimbru.

Cu ce se mănâncă varza de bruxelles? Scapă de gustul înțepător al legumei

Varza de Bruxelles proaspătă are un gust foarte înțepător. Aș spune că spiritul său de varză este mai puternic chiar și decât cel al verzei albe. Este amară. Toți bucătarii spun că, dacă varza este încă amară după ce a fost gătită, înseamnă că i s-a făcut ceva incorect.

Dacă aceasta este gătită corespunzător, ar trebui să fie fragedă și dulce. Este un lucru complicat să obții un gust perfect al legumei. Astfel, trebuie să prinzi momentul în care aceasta este pe cale să renunțe la amărăciunea și la spiritul neplăcut al verzei, dar nu s-a transformat încă într-un terci prea fiert.

De aceea, varza de Bruxelles se gătește în felul următor. Mai întâi se fierbe puțin, apoi se taie în două, pentru ca frunzele interioare să nu rămână crude, și apoi se prăjește. La foc mediu și, așa cum am mai spus, cu usturoi, cimbru și alte condimente. Unii oameni adaugă un măr proaspăt pentru a reîmprospăta gustul.

Cum poate fi pregătită varza pentru a scăpa de gustul amar? Sfaturile marilor bucătari

Varza poate fi fiartă în apă foarte sărată, cu gust de apă de mare, timp de câteva minute, apoi pusă sub jet de apă rece timp de 30 de secunde. După care aceasta trebuie tăiată în două și prăjită încet într-un amestec de legume și unt. Dacă o prăjești doar în unt, vor începe să se ardă. De asemenea, nu uita să adaugi usturoi. De asemenea, dacă folosești această legumă pentru mic dejun este indicat să folosești un ou poșat la varza de Bruxelles ușor prăjită.

Multor gospodine le place ca gura să se simtă confortabil atunci când consumă această legumă. Așa că acestea folosesc adesea texturi cremoase. La varza de Bruxelles se adaugă un fel de textură învelitoare. Ai putea să o faci în stil rusesc. Mai exact să adaugi o lingură de smântână. De asemenea, câteva verdețuri va oferi un gust deosebit . Dacă cuiva îi place să experimenteze, ați putea încerca să adăugați hummus sau un fel de sos asiatic. Apropo, în Anglia, varza se servește cu sos de pâine. Aceasta se face din pâine veche, bulion, oțet sau vin.

Din moment ce știi cu ce se mănâncă varza de bruxelles este bine să introduci acest aliment în regimul tău deoarece leguma este extrem de bogată în vitamine. Înainte era popular să cumperi varză de Bruxelles, să o tai în bucățele și să decorezi salatele cu ea. De asemenea, o puteți pune la murat în același mod în care puneți castraveții. Aceasta se pune în borcane cu sare, zahăr, oțet 9% și ulei din semințe de struguri. Cel din urmă se folosește pentru a scăpa de amărăciunea germenilor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite