vineri, 19 aprilie, 2024

Cum își bat joc ucrainenii de români în privința Canalului Bâstroe!

Scandalul legat de dragarea Canalului Bâstroe de către ucraineni și pasivitatea oficialităților române, în frunte cu președintele dumneavoastră, apar frecvent în presa autohtonă, fără însă a avea vreun efect în viața reală. Mai mulți gazetari, dar și politicieni, au prezentat modul cum își bat ucrainenii joc de români în privința Canalului Bâstroe, și cam atât.

După îndelungi tărăgănări, românii au avut impresie că problema se rezolvă și ucrainenii ne lasă să vedem cât de corecți și cinstiți sunt ei în raporturile cu noi și ne lasă să facem măsurători pe Canalul Bâstroe. Țeapă! Ne lasă să măsurăm doar unde vor ei și cum vor ei!

Cum își bat ucrainenii joc de români în privința Canalului Bâstroe

În ultimii ani, Ucraina nu a ratat nicio șansă de a umili România și continuă să o facă, în ciuda sprijinului pe care țara noastră a demonstrat-o, mai ales în urma începerii războiului declanșat de Vladimir Putin.

România a susținut și sprijinit Ucraina, deschizând larg porțile țării pentru refugiații din calea războiului, găzduindu-i pe mulți bani și trimițând ajutoare în orașele greu încercate. A suportat înarmarea pe cheltuiala noastră a Ucraina cu muniție. Și ei ce-au făcut? Parlamentul de la Kiev a votat o lege ce discriminează minoritățile, inclusiv cea română, și a alungat preoții români din lăcașele de cult!

Și nu a fost suficient atât! Nu! Acum, Ucraina a anunțat că navele românești și experții români vor avea acces pentru măsurători doar pe partea ucraineană a brațului Chilia, între kilometrii 22 și 116. Cât privește sectorul dintre kilometrii 11 și 22, dar și pe canalul Bâstroe, accesul navelor și al specialiștilor români nu a fost permis!

Măsurătorile, în locurile unde ni s-a dat voie, au fost făcute cu nave românești, cu experți români, dar și cu experți ucraineni.

Cât privește sectorul cuprins între km 11 și km 22 al Brațului Chilia și pe canalul Bâstroe, ucrainenii ne-au spus clar că acolo nu au ce căuta românii și că măsurători vor fi făcute doar cu nave și experți ucraineni.

La toate aceste afronturi aduse României, președintele dumneavoastră, Klaus Iohannis, a spus că trebuie să răspundem diplomatic, să întoarcem și celălalt obraz și să nu îndrăznim să zicem ceva de rău!

Duși cu zăhărelul, dar și proști rău!

Pe urmă, au mai stat ei și s-au gândit și au zis că primesc doi experți români la bordul navelor ucrainene. Când se vor face aceste măsurători, nu au mai spus ucrainenii… Mai întâi s-a vorbit despre ziua de miercuri, 22 martie 2023, după care au amânat-o pe joi, 24 martie 2023.

Și de parcă nu era suficient modul în care înțeleg să ne trateze ucrainenii și noi ținem cu tot dinadinsul să arătăm lumii cât suntem de „Dorei“! Presa centrală a relatat faptul că România trebuia să trimită 2 experți pentru a participa la măsurătorile făcute de navele și experții ucraineni.

Doar că, ce să vezi, aceștia erau în concediu și nu au putut participa! Sună ca o fază de banc cu proști, dar chiar așa stau lucrurile. Și pe urmă ne mai mirăm și ofuscăm de felul cum își bat ucrainenii joc de români în privința Canalului Bâstroe.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite