Este perioada din an în care bucătăria noastră este suprasolicitată. Mirosul de prăjeală din casă crează un disconfort pentru orice bucătăreasă, și nu numai. În rândurile care urmează vă vom explica o modalitate simplă, rapidă și eficientă prin care putem scăpa de mirosul de prăjeală din casă.
Indiferent că facem o rețetă de sarmale, cozonac sau pur și simplu prăjim câteva ouă, mirosul de prăjeală este unul dintre cele mai ”grele” mirosuri din bucătărie.
Cum scăpăm de mirosul de prăjeală din casă
Așadar, cum spuneam în rândurile precedente, această perioadă înseamnă o suprasolicitare a bucătăriei. Gospodinele gătesc o varietate mare de rețete, multe dintre ele conținând produse prăjite. Dacă urmezi trucurile explicate, gătitul de ouă, carne sau legume va deveni mai plăcut decât de obicei.
O primă modalitate este de a pune, după ce termini de gătit, o oală cu apă pe foc. În oală trebuie să torni oțet alimentar și trebuie să o lași să fiarbă până când toată bucătăria se umple cu abur. Ulterior, poți aerisi, iar problema mirosului de prăjeală este de domeniul trecutului.
Totuși, sunt mirosuri de prăjeală care ne dau și mai mari bătăi de cap. Este și cazul peștelui prăjit. Pentru o astfel de situație este de recomandat să se pună la fier, într-un vas mare plin cu apă, mai multe condimente considerate mai puternice. Facem referire la coajă de lămâie, portocală dar și ghimbir, scorțișoară sau cuișoare. Un alt truc eficient este cel în care, lângă tigaia cu pește la prăjit pui la fiert un vas cu apă și oțet. Mirosul va deveni mai puțin simțit.
Cum scăpăm de mirosul de țigară din casă
Sunt multe mirosuri care ne fac să căutăm soluții pentru înlăturarea lor. Unul dintre cele mai neplăcute astfel de mirosuri este mirosul de țigară în casă. Făcând o mică paranteză, cea mai bună metodă de a scăpa de mirosul de țigară în casă este cea în care renunți la fumat. Medicii recomandă renunțarea la fumat, obiceiul fiind printre cele mai toxite pe care oamenii le pot avea.
Totuși, dacă acest lucru îți este imposibil, sau pur și simplu nu dorești să renunți, atunci îți vom oferi câteva trucuri care să îți facă statul în casă mai plăcut. Primul truc este de a goli scrumiera cât mai des. Chiștoacele din scrumieră ajută la instalarea mirosului de țigară în locuință. Cu cât scrumiera este mai des curățată cu atât mai mult mirosul nu se va îmbiba în locuință. De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate fi un aliat de nădejde. Poți face din acesta un deodorant natural care îţi va permite să scapi de mirosul de tutun. Trebuie presărat pe suprafeţele şi obiecte care miros a țigară, se lasa să acţioneze câteva ore şi apoi se aspiră. Un alt truc constă în folosirea oțetului alb, un inamic celebru al tutunului. Puneți oțet alb într-un recipient, pulverizați pe canapele și pe alte obiecte din casă, lăsaţi să acționeze și apoi ştergeţi cu un burete.
Așadar, indiferent că doriți să scăpați de mirosul de prăjeală din casă, sau de mirosul de țigară, puteți apela la anumite trucuri care vă pot face mai plăcută șederea în propria locuinţă. Totuși, vă amintim că a doua problemă are o rezolvare extrem de ușoară dacă renunţaţi la practică nocivă pentru sănătate.