vineri, 29 martie, 2024

Cum se curăță rapid aragazul. Metoda simplă, fără soluții chimice

Pentru foarte multe gospodine reprezintă o reală problemă cum se curăță rapid aragazul, după gătirea a 2-3 feluri de mâncare. Și aceasta pentru că, de foarte multe ori, resturile de mâncare ori grăsime arsă ne dau adevărate bătăi de cap. Din fericire, există mai multe trucuri grație cărora aragazul va arăta ca nou.

Bucătăria, și în special aragazul sau plita de gătit, este locul propice dezvoltării bacteriilor, astfel că trebuie să-i acordăm o atenție deosebită. Cu siguranță, niciunei gospodine nu-i face plăcere să curățe aragazul, deoarece aceasta este un proces destul de anevoios. Mai mult, grilajul aragazului reprezintă o adevărată provocare, iar pentru a-l curăța trebuie să pierdeți mult timp. Cu toate acestea, persoanele mai experimentate cunosc câteva metode inedite de curățare rapidă.

Cum se curăță rapid aragazul

Este bine cunoscut faptul că grăsimea scursă, umiditatea şi resturile de mâncare reprezintă un mediu propice dezvoltării bacteriilor. În plus, aragazul de inox necesită o atenţie specială deoarece suprafața lui se poate zgâria foarte uşor.

Astfel, ochiurile de la aragaz, și ne referim aici în special la gospodinele care gătesc zi de zi, se murdăresc foarte tare. Și oricât de atenți am fi, uneori se curăță foarte greu. Ce-i drept, există în comerț diverse soluţiile speciale ori prafuri de curăţare și pentru dizolvarea grăsimilor. Cu toate acestea, uneori ele se dovedesc neputincioase în lupta cu murdăria.

Însă există o metodă foarte simplă care rezolvă acest neajuns. Și aceasta nu doar că ne scuteşte de efortul fizic, dar are și rezultate mai bune în comparaţie cu soluțiile sus amintite. Așadar, trebuie doar să puneţi fiecare ochi de aragaz într-o pungă vidată, de tip ziploc, în care aţi presărat puţin praf de amoniac şi apă caldă.

Cum se curăță rapid aragazul
Cu ajutorul unor trucuri simple, aragazul va fi curat lună

Se lasă să acţioneze peste noapte, iar după doar 24 de ore, fără niciun efort, capacele de aragaz vor fi curate lună. Înainte de asta, trebuie să vă asigurați că bucătăria este bine ventilată. Și aceasta deoarece mirosul de amoniac este periculos şi poate provoca ameţeală şi senzaţie de leşin.

Bicarbonatul și apa oxigenată sunt de mare ajutor

Însă nu doar amoniacul ne vine în ajutor pentru curățarea aragazului. Putem folosi, pentru dizolvarea resturilor arse de mâncare, bicarbonat de sodiu, care este un aliat de nădejde al gospodinelor. Acesta trebuie presărat pe suprafața murdară a aragazului, după care adăugăm apa călduță sau chiar oțet. După ce acesta acționează, ștergem cu un burete ud.

Un alt truc, la fel de simplu, vă şi lustruieşte ochiurile de aragaz. Nici de această dată nu va trebui să depuneți prea mari eforturi. Tot ce trebuie să faceți este să adăugaţi în punga închisă ermetic o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată. Grăsimea va avea un duşman în plus, iar obiectele metalice vor căpăta strălucire. Astfel, la sfârșit aragazul va arăta la fel ca atunci când a fost cumpărat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite