Foarte multă lume se întreabă cum se spală geaca din puf, ținând cont de textura compoziției acesteia, pentru a nu o distruge. E bine de știut că acest articol vestimentar poate fi pus la mașina de spălat însă trebuie respectate anumite indicații. Astfel, geaca din puf trebuie spălată la temperaturi reduse, asemenea țesăturilor delicate.
Gecile din puf sunt de mare ajutor în sezonul rece deoarece ne ajută să păstrăm mult mai bine căldura corpului. Acestea sunt un bun izolator termic însă, pentru a rezista o perioadă cât mai lungă de timp, trebuie să le curățăm în periodic. Iar spălarea lor nu se face ca în cazul celor mai multe dintre haine.
Cum se spală geaca din puf pentru a nu o distruge
Geaca din puf este un articol vestimentar preferat de foarte multă lume în timpul iernii deoarece este extrem de călduroasă. Și aceasta deoarece puful păstrează mult timp căldura corporală, reușind să fie un izolator foarte bun în anotimpul rece. Însă, trebuie știut că acestea au nevoie de o atenție deosebită când sunt spălate. De asemenea, și în privința temperaturii de spălare trebuie să avem grijă, dar contează foarte mult și detergentul folosit.
După cum se știe, o geacă poate să fie umplută cu puf de gâscă, rață, pinguin sau o combinație a acestora. Ele reușesc să țină foarte bine de cald și unele sunt destul de accesibile ca preț. De multe ori, posesorii acestor articole vestimentare vor apela la o curățătorie chimică pentru a le curăța. E bine de știut că poți rezolva aceasta și acasă, în scurt timp, respectând regulile necesare.
Dacă îți dorești să ai o geacă rezistentă care să nu se strice în cel mai scurt timp, curățarea este necesară în mod periodic. Astfel, puful de pasăre necesită îngrijire suplimentară și ai nevoie de un detergent de calitate.
La ce program și temperatură se pune la mașina de spălat
ca regulă principală, geaca din puf se spală pe dos, având grijă să fie și închisă. Înainte de a o băga în mașina de spălat, se șterge de praf și de impurități cu o perie moale. Programul ideal de spălare este cel pentru lână sau rufe delicate, la temperatura de 30 de grade.
Compartimentul de detergent se curăță de toate impuritățile sau reziduurile depuse, apoi se introduce detergent pentru țesături delicate. În cazul gecilor din puf nu se folosește detergent solid. Iar pentru a evita formarea unor cocoloașe de puf, geaca se poate pune la spălat cu câteva mingi de tenis bine curățate anterior.
Nu în ultimul rând, nu se vor introduce și alte haine în cuva mașinii de spălat. Când este gata, se usucă la aer liber sau pe uscătorul la haine la o temperatură scăzută. Se scutură periodic pentru a se desface puful din interior și a se usca mai repede.