vineri, 14 iunie, 2024

Curățarea venelor și arterelor de depuneri. Ce alimente elimină colesterolul din vasele de sânge?

Alimentele bogate în L-arginină ajută la curățarea venelor și arterelor de depuneri și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Acestea reduc grăsimea corporală și ajută la dezvoltarea masei musculare. Arginina se găsește în carnea de pui și de curcan.

Vitaminele B, în special B6, B9 și B12, au, de asemenea, un efect benefic asupra vaselor de sânge. Somonul, spanacul, varza, varza verde, napii și legumele conțin aceste vitamine în cantități suficiente. Usturoiul și sucul de rodie pot ajuta, de asemenea, la curățarea vaselor de sânge. Usturoiul conține alicină, care reacționează cu celulele roșii din sânge pentru a forma hidrogen sulfurat. Această reacție ajută la relaxarea pereților vaselor de sânge. Iar sucul de rodie este bogat în antioxidanți care sunt foarte eficienți în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

Curățarea venelor și arterelor de depuneri. Ce alimente să consumi atunci când vrei să scapi de colesterol

Expunerea la substanțe chimice nocive este redusă de germenii de kimchi, deoarece acest produs conține enzime care pot distruge substanțele chimice care intră în corpul nostru din exterior. Turmericul, potrivit cercetătorilor, conține polifenolul sănătos curcumină, care ajută la prevenirea blocajelor vasculare.

În plus, este recomandat să includeți în alimentația dumneavoastră semințe de susan. Substanțele pe care le conțin acestea împiedică dezvoltarea leziunilor aterosclerotice. Mycelium X este un remediu natural pentru curățare vasculară, detoxifiere pentru ficat, pentru vasele de sânge. Acesta este bun pentru imunitate și metabolism.

În cazul în care un pacient este diagnosticat cu ateroscleroză și fluxul sanguin în artera carotidă este blocat cu 70% sau mai mult, poate fi indicată o operație. Intervenția este numită și endarterectomia carotidiană. De asemenea, aceasta se efectuează dacă placa a devenit instabilă, excesiv de mobilă din cauza fluxului sanguin.

Simptome care anunță ateroscleroză. De ce simptome este semnalată boala

În stadiile sale incipiente, dezvoltarea bolii vasculare aterosclerotice la nivelul picioarelor este asimptomatică și nu se manifestă în exterior. Depinde de cât de mult este îngustat lumenul arterei și de cât de mult este afectat fluxul sanguin către țesuturi.

Potrivit experților, nu există o corelație clară între gravitatea leziunii arteriale și severitatea simptomelor. Dacă manifestarea este ușoară sau absentă, nu este un indiciu că nu există plăci în artere, acestea se pot forma în pereții arteriali de ani de zile, fără a se face cunoscute până la un moment dat. Acest lucru se datorează vitezei cu care se dezvoltă anomaliile, compensând fluxul sanguin până la anumite limite prin vase colaterale, ramuri arteriale de bypass.

Abia atunci când arterele sunt blocate în proporție de 70-80% apare unul dintre simptomele marcante ale leziunii și anume claudicația intermitentă. Următoarele manifestări ale membrelor inferioare sunt tipice. Astfel, pacientul suferă de dureri la nivelul mușchilor gambei și, în cazuri mai grave, la nivelul coapselor și al feselor.

Mulți pacienți au nevoie de curățarea venelor și arterelor de depuneri atunci când suferă de amorțeală, scăderea temperaturii pielii, căderea părului, piele uscată, descuamare și fenomene atrofice. De asemenea, un pacient suferă de probleme de mers care vă obligă să vă opriți frecvent din mers pentru ca simptomele să dispară și să vă puteți continua mersul. De obicei, este suficient să stați o vreme în picioare, să nu vă mai mișcați, pentru ca fluxul sanguin să fie restabilit și să puteți merge mai departe.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite