marți, 5 decembrie, 2023

Curse cu ATV-ul printre monumentele eroilor din Primul Război Mondial. Mesajul primarului – VIDEO

Doi tineri din comuna Nicșeni au stârnit indignarea întregii comunități botoșănene după ce au fost suprinși cu ATV-ul printre monumentele eroilor, în cimitir. Aceștia au atras atenția autorităților după ce au circulat cu un ATV prin cimitir în zona cu monumentele eroilor din Primul Război Mondial. Comportamentul lor a fost captat de camerele de supraveghere video, iar autoritățile judiciare au inițiat o anchetă pentru a-i trage la răspundere.

Mesajului primarului pentru cei surprinși cu ATV-ul printre monumentele eroilor din cimitir

Cei doi tineri au pătruns cu vehiculul în cimitirul din localitatea Dorobanți și au traversat aleile dintre morminte. La un moment dat, conducătorul ATV-ului a înconjurat un monument amplasat chiar pe locul de odihnă al eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Acest monument a fost dezvelit în luna iunie, iar procesul de amenajare a presupus o investiție semnificativă din partea bugetului local. Comunitatea a fost profund afectată de acest incident, iar autoritățile încearcă să identifice și să sancționeze responsabilii.

Descoperirea acestui incident a fost posibilă datorită sistemului public de supraveghere, iar imaginile au stârnit indignarea atât a administrației locale, cât și a locuitorilor din zonă.

„Pentru cei doi tineri teribiliști, care stau rău cu respectul pentru eroii căzuți pe câmpul de luptă, îi anunț că evenimentul a fost raportat la numărul de urgență 112, de asemenea vă asigur că numărul de înregistrare a ATV ului este surprins pe imagini! Nu tolerăm nesimțirea!”, a transmis pe Facebook primarul Victor Bulboacă.

Tinerii în cauză pot fi supuși acțiunilor legale pentru profanarea cimitirului, iar forțele de poliție au inițiat o anchetă pentru a-i identifica și a-i trage la răspundere în conformitate cu legea.

„A fost înregistrată o sesizare la nivelul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani. Se efectuează cercetări pentru identificarea acestora și luarea măsurilor care se vor impune”, a menționat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Festival culinar la Cimitirul Eroilor Revoluției din Brașov

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat vineri pe platformele de socializare două evenimente desfășurate în oraș, ambele susținute financiar de Primăria Brașov. Aceste evenimente sunt „Consolid8 Talks 2023” și „Food Truck Festival,” ambele având loc în zona Teatrului Sică Alexandrescu – Parcul Eroilor.

Cu toate acestea, locațiile alese pentru aceste evenimente ridică semne de întrebare cu privire la decizia reprezentanților administrației locale. „Food Truck Festival” se desfășoară pe un teren care a fost anterior un cimitir – cunoscut sub numele de „Doi pe bancă, doi sub bancă” în anii ’80 – și pe actualul cimitir al Eroilor Revoluției din 1989, care se află în centrul orașului. Deși pe site-ul Primăriei Brașov nu sunt disponibile informații cu privire la suma de bani alocată din bugetul local pentru acest festival, este menționat că „Consolid8 Talks” a primit sprijin financiar de la Primăria Brașov în valoare de 99.261 de lei, prin intermediul Programului de finanțare a proiectelor de mediu.

Parcul „Doi pe bancă, doi sub bancă” este un loc cu o încărcătură istorică semnificativă pentru locuitorii din Brașov. Acesta a fost, până în 1987, un cimitir care există de numeroase secole, iar singurul vestigiu care a mai rămas din acea perioadă este capela în care erau depuse trupurile neînsuflețite ale primarilor orașului. Înainte ca parcul să fie amenajat, rămășițele pământești ale brașovenilor au fost mutate la Cimitirul Municipal, însă se spune că acest proces a fost realizat într-un mod grăbit, astfel că au rămas încă oseminte îngropate în apropierea teatrului. Acesta este și motivul pentru care oamenii au denumit parcul „Doi pe bancă, doi sub bancă”. Tinerii terbilisti din Botoșani care s-au plimbat cu ATV-ul printre monumentele eroilor din Primul Război Mondial sunt căutați de organele de ordine.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.