marți, 21 martie, 2023

De ce este bine să consumi cafea proaspăt prăjită și câte sortimente există

Publicat:

Termenul „cafea proaspăt prăjită” se referă strict la cafeaua care a fost prăjită recent, cu cel mult două-trei zile în urmă. Dacă doriți să vă bucurați de cea mai bună aromă posibilă trebuie neapărat să cumpărați o astfel de cafea. Și aceasta deoarece boabele de cafea încep să-și piardă aroma și gustul după câteva zile de la prăjire.

Beneficiile consumului de cafea proaspăt prăjită

Există mai multe moduri de a afla dacă cafeaua este proaspăt prăjită. În primul rând, ar trebui să verificați data limită de coacere de pe ambalaj. Cu cât este mai departe de data la care a fost prăjită, cu atât cafeaua va fi mai puțin proaspătă.

O altă cale de a ne da seama este după aspectul boabelor. Boabele de cafea proaspăt prăjite vor fi strălucitoare și uleioase, în timp ce cafeaua mai veche va avea un aspect mai închis și mai uscat. Și nu în ultimul rând, poți mirosi cafeaua. Cea proaspăt prăjită ar trebui să aibă o aromă bogată și plăcută, în timp ce cafeaua mai veche va avea un miros mai tern.

Dacă sunteți în căutarea unei cafele excelente, cu siguranță ar trebui să vizitați una dintre numeroasele cafenele locale din zona dvs. Acolo vei putea găsi o gamă largă de cafele diferite prăjite la perfecțiune. În plus, îi poți cere sfaturi baristei despre ce cafea să încerci în continuare.

Altfel, poți să comanzi online una dintre specialitățile preferate de cafea și să te bucuri de această licoare la tine acasă. Ar mai trebui să știi și ce este cafeaua de specialitate. La prepararea ei se folosesc boabe de cafea de înaltă calitate și metode profesionale de preparare. Această cafea este de obicei mai scumpă decât cafeaua obișnuită, dar mulți iubitori de cafea consideră că merită banii în plus.

Sortimente de cafea

Cafeaua arabica este considerată a fi primul soi de cafea cultivat și se găsea în sud-vestul Etiopiei încă de acum mai bine de 1.000 de ani. Cafeaua arabica are o aromă delicată, ușor acidă, cu o aromă puternică de caramel. Această cafea are un conținut mai mic de cofeină, între 0,8% și 1,4%, și este considerat a fi de o calitate superioară față de soiul Robusta (canephora).

Cafeaua robusta este un arbore de cafea originar din centrul și vestul Africii sub-sahariene. Crește la altitudini mai mici și este mai rezistentă în locurile în care clima nu este propice cafelei arabica. Spre deosebire de arabica, robusta se adaptează cu ușurință la climatele dure și este rezistentă la dăunători și boli. de asemenea, conțin de două ori mai multă cofeină decât cafeaua arabica.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite