joi, 23 mai, 2024

De ce este indicat să mănânci pește de Revelion. Numai așa îți va merge bine tot anul

Tradiția, dar și nutriționiștii spun că este indicat să mănânci pește de Revelion, fiind vorba de o carne slabă, bogată în nutrienți și care se digeră ușor. În plus, se spune că astfel vom fi ușori și alunecoși asemenea unui pește, scăpând mai ușor de probleme. Cu toate acestea, se mai spune că trebuie consumat un anumit fel de pește, și nu orice.

Tot mai multă lume alege să consume pește la masa de Revelion. Însă pentru aceasta este bine să știi cum îl alegi pe cel mai bun, ținând cont de anumite sfaturi. Practic, doar ținându-l în mână, îți poți da ușor seama de calitatea unui pește. Astfel, nu vei avea niciun fel de problemă în noaptea dintre ani când sărbătorești alături de cei dragi.

De ce este indicat să mănânci pește de Revelion

Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa festivă de Revelion. Tradiția spune că dacă îl consumăm, „alunecăm” mai uşor printre necazuri și problemele pe care le întâmpinăm. E foarte important și cum așezăm peștele pe farfurie, pentru că el trebuie să fie neapărat întreg, altfel norocul se fragmentează.

Totuși, pescarii de la Marea Neagră au și o recomandare de pește care, consumat în noaptea dintre ani, îți aduce noroc în 2023. Este vorba despre calcan, un pește plat, deosebit la gust, care se prinde destul de aproape de țărmul mării. Chiar dacă este un pește mai scump, un pescar spune așa:

„Dacă vrei să-ți meargă bine tot anul, mănânci calcan”, potrivit Adevărul.ro.

Cum alegi peștele ca să fie proaspăt

mănânci pește de Revelion
Peștele trebuie ales cu grijă deoarece este ușor perisabil

Oricum, și dacă alegi un alt tip de pește, trebuie să fii foarte atent atunci când îl cumperi din magazin. Mai întâi, trebuie să verifici mirosul peștelui. Dacă peștele este mai vechi, mucusul de pe el este abundent, are o culoare închisă și are un miros puternic neplăcut. De asemenea, solzii unui pește proaspăt ar trebui să fie lucioși, curați și lipiți de piele.

În plus, poți verifica dacă un pește este sau nu bun doar ținându-l în mână. Este bine de știut că un pește vechi se îndoaie ușor când îl iei în mână, iar degetele lasă ușor urme pe carnea sa. Peștele proaspăt nici nu se îndoaie și nici nu-i poți lăsa urme cu degetul.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite