Prof. Vlad Ciurea spune că organismul trebuie pregătit treptat pentru prima masă, astfel micul dejun nu trebuie luat imediat după trezire. Profesorul susține că după ce te trezești primul lucru pe care trebuie să-l faci este mișcarea și consumul de lichide. Abia, ulterior se poate lua micul dejun, care nu ar trebui să arate ca un prânz.
Multe persoane după trezire se simt înfometate și optează pentru un mic dejun consistent. Însă, acest obicei nu este tocmai recomandabil. De asemenea, profesorul îndeamnă luarea micului dejun doar după toaleta cu îmbrăcare. El spune că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii mentale.
De ce nu e bine să iei micul dejun imediat după trezire. Sfaturile oferite de prof. Vlad Ciurea
„Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16:18 şi atunci mă concentrez pe acestea”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
De asemenea, profesorul a explicat care este băutura care trebuie consumată dimineața pe stomacul gol. Cu siguranță, aceasta nu este cafeaua, a menționat acesta. Nu cafeaua trebuie să fie prima băutură pe care o bem dimineața, deși majoritatea românilor au acest obicei.
”Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente. Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine”, spune profesorul Vlad Ciurea.
Care este băutura care trebuie consumată la prima oră a dimineții pe stomacul gol
Profesorul spune că apa plată de dimineață este soluție pentru a reactiva organismul odihnit peste noapte. Astfel, prima băutură pe care orice persoană trebuie să o ia pe stomacul gol este, cu siguranță, apa. De asemenea, tot el, pentru a hidrata tot organismul, sugerează apa cu lămâie.
„După care urmează igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică. Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
Vlad Ciurea a menționat că acea licoare pe care o bea fiecare român la prima oră a dimineții poate fi administrată și după-amiaza.
„Cafeluța de dimineață este obligatorie, iar orele la care o bem depind de organism. Pledez pentru cea de după-amiază, după acea alimentație ușoară care este la prânz. Acea cafeluță face foarte bine după-amiază, când pornesc partea a doua a activității, deci ajută creierul”, spune profesorul universitar.
Nu doar micul dejun imediat după trezire poate face rău organismului, dar și alte obiceiuri nesănătoase. Printre acestea se numără certurile, scandalurile și supărările. Acestea trei situații nu duc la nimic bun, și în multe situații, poate afecta sistemul nervos, astfel scurtându-ne viața. Astfel, neurochirurgul spune că cel mai bine este să fii purtător de pace.