miercuri, 4 decembrie, 2024

De ce să nu pui dulciurile de Crăciun în brad! La ce riscuri te expui

Mulți români au împodobit deja bradul, chiar dacă mai sunt cinci zile până la Crăciun. De zeci de ani, foarte mulți oameni au obiceiul de a decora bradul cu tot felul de dulciuri, însă acest obicei nu este unul tocmai indicat. Iată de ce să nu pui dulciurile de Crăciun în brad.

De ce să nu pui dulciurile de Crăciun în brad!

Multă lume a început deja pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă, iată câteva informații despre împodobirea bradului de Crăciun. Pe Reddit sunt oferite mai multe motive pentru care nu este recomandat să pui dulciuri în brad.

În primul rând, nu se pun dulciuri în bradul de Crăciun deoarece atrag animalele. În general, dulciurile pot atrage insecte sau animale mici care pot intra în casă și pot să producă neplăceri sau pagube materiale.

În al doilea rând, dulciurile se topesc mai ales dacă bradul este în apropierea unei surse de căldură, cum ar fi caloriferul, lumânările ori instalațiile luminoase puternice. După ce se topesc ele pot murdări crengile bradului, dar și podeaua.

Un al treilea motiv pentru care nu trebuie să pui dulciurile de Crăciun în brad este faptul că reprezintă un pericol pentru copii sau animale de companie. Atenție, dacă ai copii mici sau animale de companie în casă, dulciurile pot deveni o tentație irezistibilă pentru aceștia, însă, ingerarea accidentală a dulciurilor poate fi periculoasă sau toxică, mai ales pentru câini și pisici.

Mai mult, dulciurile pot altera mirosul bradului. Aromele naturale ale bradului pot fi acoperite sau modificate de mirosul dulciurilor, reducând astfel experiența olfactivă plăcută.

De asemenea, nu uita că după sărbători, înlăturarea dulciurilor lipite de crengile bradului poate fi dificilă, iar reziduurile pot rămâne în brad chiar și după ce decorul a fost înlăturat, un lucru neplăcut, de altfel.

În loc să folosești dulciuri, Crăciunul acesta poți opta pentru alte ornamente tematice, precum lumini, globuri sau alte decorațiuni care să aducă frumusețea și atmosfera sărbătorilor, fără a să te expui sau să îți expui familia și animalele de companie la alte riscuri și neplăceri.

Bomba alimentară din brad!

Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane și suc tip ceai poate ajunge până la 18 aditivi alimentari și până la 75,4 grame de zahăr .

De Crăciun trebuie să fim atenți la dulciurile pe care le oferim celor mici, pentru că bomboanele și sucul tip ceai oferite drept cadou ajung până la 18 de aditivi alimentari ( E-uri ), iar cele mai frecvent întâlnite sunt: E330 , E202 , E160 , E300 , unele E-uri  ajungând să se repete de până la 2 ori .

Experții recomandă să citim cu atenție eticheta pentru a vedea cantitatea de zahăr pe care o conțin anumite dulciuri.

„Când discutăm despre 70% zahăr, asta înseamnă că doar o mică parte dintr-o bomboană are ciocolată, un fruct, pralină. Așa că trebuie să ne uităm, chiar dacă ne par niște produse nu foarte importante. Putem cumpără bomboane care conțin mai puțin zahăr, mai multă cacao. (…) Și să aibă o cantitate mică de aditivi, coloranți și conservanți, pentru că cele mai multe sunt pentru copii. Dacă vedem produse neconforme, să nu uităm să facem o sesizare. Doar făcând o sesizare putem să avem o șansă.”, a explicat șeful InfoCons, Sorin Mierlea.

Iată suficiente motive să nu pui dulciurile de Crăciun în brad.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.