Sunt multe trucuri care te ajută să faci economie atunci când vorbim despre facturi. De exemplu, pentru a face economie nu trebuie să speli rufe la mașina de spălat la 40 de grade. În rândurile care urmează îți vom arăta cum poți spăla corect hainele.
Prețul la gaze naturale a crescut simțitor în ultimul an, iar facturile românilor au devenit o adevărată povară. Nici prețul la curent electric nu este de neglijat. Facturile românilor sunt simțitor mai mari comparativ cu anii dinaintea războiului din Ucraina.
De ce nu trebuie să speli rufe la mașina de spălat la 40 de grade
Mașina de spălat a devenit un ”must have” în casele tuturor românilor.Îți ușurează viața, dar te poate încărca la factura de curent. Așadar, sunt mai multe motive pentru care nu trebuie să speli rufe la mașina de spălat la 40 de grade. Românii consideră că temperatura de 40 de grade la mașina de spălat te ajută să economisești mai mult la factură. Specialiștii susțin că tehnica este una foarte greșită. Un spălat la 30 de grade este la fel de eficient ca unul la 40 de grade, dar îți aduce o economie de 40% la factura anuală în ceea ce privește consumul mașinii tale.
În trecut exista ideea că hainele nu sunt bine spălate atunci când folosim temperaturi de 30 de grade. Totuși, noile tehnologii de pe mașinele de spălat îți permite să ai haine foarte curate și la temperaturi de 20 de grade. Aceeași specialiști ne explică faptul că temperaturile de 90 de grade sunt pentru hainele persoanelor care au boli infecțioase. Microbii nerezistând la temperaturi atât de ridicate. De altfel, dacă hainele tale au fost purtate doar o singură dată și necesită doar o mică spălare, specialiștii, citați de spynews.ro, te invit cu încredere să setezi o temperatură de 20 de grade la mașina de spălat. În acest fel, dacă spălăm la 20 de grade și nu la 40, vom economi cu până la 66% energie. Sunt mai multe excepții printre care și prosoapele de baie și lenjeriile intime care trebuiesc spălate la o temperatură de 40 de grade.
Cum usuci rapid hainele în sezonul rece
Dacă este sezonul rece este bine să aflăm cum îți poți usca rapid hainele ude. Așadar, uscarea hainelor iarna poate fi o adevărată problemă mai ales în contextul în care, aerul nu este cald precum în zilele toride de vară. Umiditarea ridicată din interiorul locuinței îți poate da mari bătăi de cap. Așadar, hainele se vor usca foarte greu în casă iarna. Dar sunt unele trucuri de care poți ţine cont dacă vrei haine uscate repede. De exemplu, dacă în mașina de spălat pui mai puține haine, centrifuga electrocasnicului ți le va usca mai bine. Dacă vrei haine uscate rapid atunci cel mai bine e să-ți pui uscătorul lângă un calorifer. Atenție la umiditatea hainelor pentru că, cu cât mai umede cu atât încăperea în care se află va fi mai umedă.
Camera în care iți usuci hainele trebuie să fie una aerisită. Așa că alocă câteva minute pe zi pentru aerisirea camerei. Este foarte important să respiri aer curat. Pe de altă parte, ai grijă și la cantitatea de haine pe care o pui pe uscător. Un uscător foarte încărcat îți va aduce haine uscate mai greu. Specialiștii mai susțin faptul că uscătoarele nu trebuiesc puse prea aproape de perete. Este recomandabilă o distanță de cel puțin 20 de centimetri.
Așadar, fie că vrei să bagi haine la mașina de spălat la 40 de grade, fie că vrei să-ți usuci vestimentația mai repede, îți recomandăm să citești acest articol care te învață, într-un mod inteligent, să faci economie.