marți, 21 martie, 2023

Dezvăluirile unui lunetist român care luptă în Ucraina: „Parcă sunt zombi, tragi în ei și continuă să avanseze!“

Publicat:

În războiul declanșat de Rusia în Ucraina sunt angrenați și câțiva militari români, care fac parte din trupele de legionari. Un lunetist român, care luptă în Ucraina, este înrolat în Legiunea Străină, a participat, până acum la eliberarea orașelor Harkov şi Izium, iar acum este detașat pe frontul din est. Despre mercenarii ruși din Grupul Wagner, militarul român susține că sunt obligați să lupte, chiar dacă sunt răniți, deoarece dacă revin în cazarmă sunt uciși. Tocmai de aceea, lunetistul român a spus că a avut impresia că luptă împotriva unor zombi, deoarece mercenarii continuă să lupte chiar dacă sunt răniți.

Mărturiile unui lunetist român care luptă în Ucraina: „De multe ori m-am gândit că nu mai pot!“

În aceste zile, se dau lupte sângeroase pentru orașul Bahmut, rușii avansând din 3 direcții. Ruşii au obținut controlul asupra localității Yahidne, din apropierea Bahmutului. Lunetistul român este de părere că Bahmutul va ajunge sub controlul rușilor, iar scopul ucrainenilor și al luptătorilor din Legiunea Străină este să producă pagube cât mai mari armatei ruse și să fie gata oricând pentru o contraofensivă.

Militarul român menționează că a ales să lupte în Legiunea Străină, de partea ucrainenilor deoarece se teme că linia frontului ar fi ajuns foarte repede la granițele României. Acesta consideră că participând la război din partea ucrainenilor va ține departe de țara noastră luptele sângeroase.

„De multe ori m-am gândit că nu mai pot, că acesta este finalul. La ultima misiune am fost rănit. Un tanc a tras înspre poziția unde mă aflăm, după ce eu am tras primul. Am fost aruncat de suflul exploziei și, din fericire, m-am ales doar cu niște vânătăi“, a spus, pentru Antena 3 CNN, militarul român.

Despre tehnica militară a ucrainenilor, lunetistul român susține că aceasta este precară și tocmai acesta este motivul pentru care nu reușesc să-și recâștige teritoriile ocupate de armata trimisă de Vladimir Putin. Au nevoie de lansatoare de rachete, tunuri de artilerie și mașini blindate. Din punct de vedere numeric, rușii sunt net superiori ucrainenilor, iar pierderile sunt foarte mari în ambele tabere. Militarul român povestește că după ultima luptă a pierdut 3 camarazi, iar 7 au fost răniți. Acesta își amintește cum cadavrul unui coleg a fost găsit după două zile, sub niște ruine.

Lunetistul român are modul lui special de a acționa. Acesta susține că merge în misiune fără vestă sau casca deoarece așa se poate mișca mult mai ușor. În plus, este nevoit să își schimbe poziția după fiecare foc pe care îl trage. Fiind originar din Transilvania, mulți camarazi îi spun militarului român că ar fi rudă cu Dracula!

„Ai impresia că ești într-un film cu zombi!“

Militarul român a vorbit și despre mercenarii din Grupul Wagner, despre devotamentul cărora s-au creat adevărate legende.

„Uneori ai impresia că e ceva filme cu zombi, că efectiv tragi în ei, de la 150 de metri şi chiar dacă ii nimerește în picior sau în mână, el continuă să avanseze. Nu-şi iau măsuri de protecția minime, adică să se acopere, cumva după clădiri, efectiv sunt Kamikaze! Mercenarii din grupul Wagner nu sunt înfricoșători. T tot oameni sunt, nu sunt Rambo! Ei au și alte reguli, mult mai dure și nu prea au de ales. Ei sunt forțați acolo, contractul lor. Sunt multe mărturii de la prizonierii pe care i-am luat din Wagner“, menționează lunetistul român.

Acesta a povestit că mercenarii nu au de ales pe front. Aceștia nu se pot retrage în cazarmă deoarece sunt executați de proprii comandați. Aceștia fac parte din plutoane special făcute pentru ei. În cazul în care se retrag, sunt împușcați și atunci singura lor șansă este să continue să lupte până mor pe front. Tot de la prizonierii luați din rândul mercenarilor din Grupul Wagner, lunetistul român, care luptă în Ucraina, a aflat că sunt puse recompense de 10.000 de dolari pe capul legionarilor ce luptă alături de ucraineni.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite